HOTEL PORTO FIRA

Jedinstven ambijent usred plavog Egejskog mora

Giorgos Sfakianakis
14.07.2017.
u 08:04

Pogled na zalaz sunca usred Egejskog mora neprocjenjivo je iskustvo. Upoznajte sve čari nedavno obnovljenog hotela Porto Fira

Tko god je bio na grčkom Santoriniju, zna da je riječ o čarobnom mjestu prirodne ljepote. Okupan suncem, karakterističnih bijelih kuća zaobljenih uglova, crkvi azurnih kupola, uskih ulica i zadivljujućeg pogleda na Egejsko more, Santorini raspolaže adutima koji osvajaju srca.

U stvari, riječ je o skupini pet otoka nazvanih po kapelici svete irene (Agia Irini), a među svježe obnovljenim hotelima luksuzne ponude našao se i hotel Porto Fira u samom središtu vulkanske kaldere, depresije otoka Santorini. Ukupno 13 obnovljenih apartmana ugošćuje turiste i nudi pogled na daleko poznate skupine otoka Egejskog mora Ciklade. Svi imaju pogled na tirkizno more i zalaz sunca!

Foto: Giorgos Sfakianakis

Dizajneri odgovorni za interijere iz Interior Design Laboratorium poveli su se izvornom zgradom hotela koja je nekoć pripadala susjednoj Crkvi svetog Ivana Teologa i bazirali svoj dizajn po njoj: "Naš je cilj bio usklađeno kombinirati jednostavnost ovog prostora s težinom materijala, kao što su staro drvo i metal", objasnio je Stamos Hondrodimos, glavni dizajner.

Foto: Giorgos Sfakianakis

Apartmani predstavljaju odu savršenom grčkom idealu koji toliko jako privlači: teški kameni blokovi, bizantski podovi u unutrašnjem, ali i vanjskom prostoru, verande, glatki izbijeljeni zidovi, elegantni lukovi, bazen koji kao da se spaja s Egejskim morem… Osvježavajuća paleta bijele i plave boje tako je specifična za Grčku i ovdje je također prisutna.

Foto: Giorgos Sfakianakis

Korišteni su tradicionalni tekstili i monokromatski ćilimi koji su poslužili kao uzglavlje kreveta ili su od njih sašivene jastučnice. Ormar izrađen od bečkog ratana i hrasta imitira ispovjedaonice mnogobrojnih katoličkih samostana koji se mogu pronaći diljem Grčke i prostoru osigurava dozu religijske inspiracije.

Foto: Giorgos Sfakianakis

Prepustite se čarima pogleda na grčke prirodne ljepote i zavirite u našu foto-galeriju:

1/21
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije