i pleše i uređuje

Ivona Brnelić ima novi posao: Bavim se uređenjem interijera

ivona brnelić
Foto: Goran KovačićPIXSELL
22.10.2015.
u 12:29

Ivona Brnelić otkrila je i svoju drugu ljubav - dizajn interijera. Sve je počelo prije 10 godina kad je uređivala svoj prvi londonski stan

Upoznali smo je kao posljednju misicu bivše države, oduševljeno gledali nastupe rock bake Tine Turner u čijoj je plesnoj grupi nastupala na najvećim svjetkim pozornicama, pomno pratili njezin kreativni rad s plesačima u Rijeci, a onda nam je otkrila i svoju veliku ljubav - uređenje interijera.

Ivona Brnelić otkriva:

- Uz ples dizajn interijera je moja druga velika ljubav. Sve je počelo uređenjem mog prvog stana u Londonu prije 10 godina. Uživala sam procesu preobrazbe prostora i shvatila da je to nešto čime bi se voljela baviti. Jednom kad uđeš u svijet kreativnosti sva su ti vrata stvaranja otvorena. Nakon povratka u Hrvatsku kroz moje poslovne prostore imala sam priliku još više ući u radosti koje uređenje prostora nosi.

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

Iskreno priznaje kako joj je najvažnije osjetiti prostor, jer svaki prostor ima svoju energiju. Ne voli ništa nametnuto unutar prostora, a Ivonin prioritet da je prostor pruža ljudima zonu za uživanje i opuštanje. Otkriva i kako je stroga kritičarka pa joj je pedantnost u završnom radu mi je jako bitna.

- Volim onaj osjećaj kao da si kod kuće, kad govorimo o uređivanju barova. Koncept velikog dnevnog boravka. Volim prirodne elemente, obožavam prirodno neobrađeno drvo. Moj fetiš su jastuci. Tekstura u materijalu jastuka mi je jako zavodiljiva.

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

Nedavno je uređivala kafić Teatro u Rijeci. Sa svojim klijenkom lako se dogovorila oko stila uređenja.

- Klijentu Dejanu Alpezi i meni jako bitni bili su detalji. Mogu izdvojiti strop od cigli s lusterom koji se savršeno uklopio, kamin s prirodnim drvom, jako moćna ukrasna tapeta, interesantan šank s idejom kovčega, skupltura lica i ruku. Zanimljiv mi je i logo Teatra koji potpisuje Juraj Zigman

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

Kroz interijer važno joj je "priča otvorenog srca" u kojem je ugoda na prvom mjestu. Interijer kafića zamislila je kao dnevnu oazu za predah od svega, ugodan prostor gdje će ljudi osjećati ljubav s kojom je svaki detalj stvoren samo za njih. Za one koji u taj kafić dolaze navečer to je drukčiji svijet dobrih vibracija. Tijekom uređenja interijera Ivona otkriva kako je najteže tijekom uređenja je doći do one razine radova s kojim si zadovoljan.

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

- Nekako je trend da se radi brzinski i površno. Ipak, s vremenom uspjela sam naći suradnike koji razumiju što od njih tražim tako da mi je sada puno lakše nego na početku.

U njezinoj dizajnerskoj karijeri, osim nekih privatnih prostora i kafića Teatro i NUbar, uređivala je plesni studio, fitness centar...

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

Posebno bi je veselilo uređenje pogotovo apartmana na moru jer smatra da je tu stvarno potreban preokret u ponudi smještaja za turiste koji je u većini slučajeva ispod osnovnog standarda.

>>Jeste li znali da cigle u vašem domu mogu biti od soli?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije