SVE SE MOŽE

Imate li neugledan hodnik? Uz ovih 6 trikova učinite ga ljepšim!

hodnik
Foto: Thinkstock
04.04.2018.
u 09:34

Jedna biljka, polica, druga boja zidova ili stropa te lijep tepih mogu učiniti veliku promjenu

Hodnici su većinom skučeni prostori u kojima malo što dolazi do izražaja, osim pretrpanosti cipelama, kutijama i sličnim, ako uopće tamo stanu. Za one koji imaju problema s malim ili nepostojećim hodnicima, Apartment Therapy donosi savjete kako od njih učiniti privlačna mjesta.

1. Ako nemate gotovo nikakav odvojen prostor koji bi predstavljao hodnik i vaši gosti čim uđu "banu" u dnevni boravak, dobrodošlicu im priredite na drugi način. U hodniku, na trijemu ili prilazu postavite kakvu raskošnu biljku, veliku vazu s cvijećem, zanimljiv otirač... Jedna od preporuka jest da se dekoriraju vrata i dio zida oko njih.

2. Ako ne postoje konkretne strukturne pregrade između ulaza u stan i ostatka stana, oni se mogu vizualno pregraditi. Za to iskoristite neku kontrastnu boju ili uzorak na podu, zidu ili čak stropu. Dovoljno će biti i postaviti neki lijepi zidni element sa zrcalom i vješalicama koji će dati malom hodniku smisao i funkciju.

Foto: pixabay

3. Da hodnik ne bi bio potpuno izdvojena i nezanimljiva cjelina stana, "približite" ga dnevnom prostoru nekim komadom namještaja, oplemenite ga biljkom, policom, komodom... Naravno, njima ne smijete zakrčiti prostor i blokirati ulaz prirodnog svjetla.

4. Vaše potrebe mijenjaju se ovisno o godišnjem dobu. Neće vam uvijek biti potreban ormar za kapute i brojne cipele. Razmislite o tome da dva puta godišnje na funkcionalan način izmijenite izgled hodnika. Činit će se da ste učinili mali "makeover".

5. Zdrav razum nalaže da treba odabrati dobru prostirku, i za hodnik i za prostor pred ulazom u stan. Dobar tepih ili neka druga varijanta prostirke bit će koristan za zadržavanje prašine, a uz to će biti i efektan dekor.

6. Dočekajte svoje goste (a i sami sebe!) lijepim mirisom za dom. Ako već nemate ni uvjete, ni mjesta ni financije da lijepo uredite hodnik, neki fini miris za interijere bit će također ugodna dobrodošlica.

>>Što morate znati prije stavljanja ugradbenih ormara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije