Odbrojavanje do otvaranja

Ikea se prilagodila našem tržištu većim brojem balkona i visokim stropovima

ikea
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/28
19.08.2014.
u 13:01

Dva dana prije službenog otvorenja zavirili smo u Ikeu koja nudi čak 9500 artikala, ali i gotova rješenja

Na isti dan kada je svoja vrata otvorila nova Emmezeta na Žitnjaku, a dva dana prije službenog otvorenja, prvi kupci, novinari, obavili su šoping u prvoj hrvatskoj Ikei. U izložbenom prostoru, koji se prostire preko cijelog jednog kata robne kuće, dizajneri interijera uredili su pet domova za inspiraciju i više od 60 uređenih soba na temelju rezultata istraživanja o tome kako građani Hrvatske žive kod kuće. Ikea je provela istraživanje tijekom 2013. na reprezentativnom uzorku stanovnika koji žive u radijusu 60 minuta vožnje od robne kuće IKEA Zagreb.

Istraživanje je otkrilo kako su posebnost hrvatskih domova vanjski prostori. Velika većina građana živi u domovima koji imaju vanjske prostore poput balkona, terasa, lođa ili trijemova. Zato u izložbenom prostoru robne kuće Ikea Zagreb, umjesto u tri koliko je uobičajeno, posjetitelji mogu pronaći inspiraciju u 17 uređenih balkona.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Podaci su pokazali da najveći broj građana (40 posto) živi u domovima površine do 60 kvadrata, pri čemu su kuhinje i kupaonice u većini domova veličine od 5 do 10 kvadrata. IKEA je zbog toga posebnu pozornost posvetila rješavanju svakodnevnih izazova organizacije kuhinje i kupaonice i maksimalnog korištenja prostora. Zbog starije gradnje u centrima gradova, velik broj stanova ima visoke stropove. Zato dva od pet namještenih domova u izložbenom prostoru nude rješenja i inspiraciju za uređenje domova s visokim stropovima.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Više od polovice svih građana koji su sudjelovali u istraživanju zadovoljni su veličinom svog doma, dok njih 45 posto smatra kako im je potrebno više prostora. Čak 88 posto domova u vlasništvu je stanara, od toga 74 posto bez kredita.

Ikea nudi 9500 proizvoda, a građani sve proizvode mogu isprobati. Uz namještaj i dizajn u Ikei nude i izdvojeni dućan s tradicionalnim švedskim specijalitetima, hot dog za 3 kune, igraonicu za djecu te automatiziranu mjenjačnicu, jedinu takvu u Hrvatskoj.

>>'U Ikei nisu svjesni 
da se u Hrvatskoj 
ne moraju bojati gužvi'

>>Usporedili smo cijene Ikeinih proizvoda kod nas i u Austriji!

>>Najveći dio asortimana u Ikeu stiže iz Poljske

>>Prva Ikea u Hrvatskoj otvara se 21. kolovoza u 10 sati

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar nijeminišta
nijeminišta
14:36 19.08.2014.

"Na isti dan kada je svoja vrata otvorila nova Emmezeta na Žitnjaku, a dva dana prije službenog otvorenja, prvi kupci obavili su šoping u prvoj hrvatskoj Ikei." - što znači ova rečenica? kako su kupci kupovali u robnoj kući koja još nije otvorena?

Avatar franioprvi
franioprvi
14:50 19.08.2014.

Svi su puni kritike , a ja predvidjam 25000 posjetitelja prvi dan. Mozda i vise.

BA
bajo2
17:19 19.08.2014.

na izlazu ce vas sigurno cekati pakovanja20-30-50-100tinjak jeftinih svijecica.sa kojima cete uvjeravati susjede da ste i vi bili tamo.ahahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije