PROLJETNI MAKEOVER

Najnoviji hit u uređenju interijera: metalik tapete i paneli

living teme
Foto: Thinkstock
1/10
12.04.2016.
u 10:11

Kvake, lampe, ručkice, okviri, vaze, zdjele, svijećnjaci... sve to može biti od metala. A sada su svi poludjeli za zidovima s metalik efektom!

Prošlogodišnji trend u uređenju interijera – ukrasni i uporabni detalji od metala, nastavio se i u 2016. godini. I dalje, naime, vlada veliki interes za njega te možemo reći da je metal ultimativni hit.

Predmeti od bakra, bronce, aluminija, inoksa, željeza... nisu novitet u interijerima, jer njegova uporaba seže duboko u prošla stoljeća. Jedina je razlika što danas metalni dijelovi nisu toliko veliki kao nekada, kada se od njih proizvodio namještaj – ormari, kreveti, škrinje... Sada su to detalji poput lustera, lampi, klub stolića, vaza, zdjela, svjećnjaka i stolica.

Usto, metal se počeo koristiti i za posve nove detalje – taj materijal danas u interijerima predstavlja puno više. Primjerice, postoje police od metala te zidne i podne pločice... A najnoviji trend su zidni paneli i zidne tapete. U pravilu se rade od praktičnog aluminija, tj. lima, a idealni su za moderne i urbane interijere.

Foto: pixabay

Ono što je bitno znati jest da je odlika metala da se izvrsno 'sljubljuju' sa svakim stilom uređenja, a ne samo s industrijskim, kako bismo na prvi mah pomislili.

- Metalni dekori mogu biti u svim stilovima uređenja interijera. Kada je riječ o određenom stilu, važno je znati u kojoj ćemo mjeri i u kojim oblicima primijeniti metalne dekore. Osim toga trebamo znati koji metal i njegova obrada najviše odgovaraju određenom stilu – kaže dizajnerica interijera Ankica Juričević.

Koja je vrsta metala trenutno ipak najpopularnija te na što treba pripaziti prilikom odabira metalnih komada za svoj dom, kako ih vješto ukomponirati u njega saznajte u novom broju magazina za umijeće življenja, Dom i vrt Living.

Također, kako biste se lakše inspirirali što odabrati za sebe i svoj mali makeover doma metalom, mjesečnik Living nudi i komade koje možete nabaviti u našim trgovinama. Izdvojeni predmeti velikog su cjenovnog raspona, tako da svatko može odabrati za sebe ono što mu se ne samo sviđa, nego i ono što si trenutno može priuštiti.

Foto: pixabay

Osim teme o trendi materijalu metalu, travanjski broj Livinga vodi vas u dva domaća interijera u Istri odnosno Dalmaciji koji će vas nadahnuti svojim prostornim i stilskim rješenjima da da možda i krenete u proljetni makeover svoga doma i učnite ga ljepšim i zanimljivijim mjestom, koje će konačno biti po vašoj mjeri.

Možda je 'najslabija točka' vašeg doma spavaća soba? U tom slučaju, proučite našu temu broja u kojoj opširno govorimo o ovoj prostoriji koja je često, nauštrb dnevne zone, zapostavljena u interijeru, i koja nam često, uz spavanje, služi kako mjesto za odlaganje garderobe i suvišnih stvari.

Kako ju učiniti oazom koja će vas smiriti i opustiti i u kojoj ćete voljeti boraviti i kada niste na počinku, pomoći će vam upravo ovaj članak. Usto, u njemu ćete saznati koje su nove stilske tendencije u uređenju spavaćih soba, koji materijali su najisplativiji te kako najbolje iskorisiti prostor.

Foto: pixabay

I ovaj puta Living donosi raskošan editorijal o uređenju balkona i to na četiri različita načina i stila, korisne savjete o vrtlarenju te nove gastro ideje o palačinkama i proljetnih naminircama spravljenima na drugačiji način.

No, to nije sve! Living svojim čitateljima nudi i pravi proljetni dar – uz magazin na izboru su besplatni priručnici koji će vam biti od velike pomoći u sadnji voća, povrćai začina u vašem vrtu i na balkonu. Na izboru su tri temama različite knjižice – 'Mali vrt' koji vam pomaže kako zasaditi sve što vam treba na maloj površini, zatim 'Biovrt' koji će vas uputiti u sve tajne ekološkog vrtlarenja u skladu s prirodom te 'Cvjetni vrt', pomoćnik u planiranju šarenog i lepršavog cvjetnjaka na kojem će vam svi zavidjeti.

Još brojne atraktivne teme koje će vas nadahnuti da uljepšate svoj dom i sve ono što ga čini potražite u novom broju Livinga, na svim kioscima za samo 14 kuna!

Foto: VLm

>>Uspjeh zagarantiran: uzgajajte povrće na maloj površini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije