Spoj modernog i tradicionalnog

Hotel koji spaja baštinu i moder ne dizajnerske komade

hotel
arhiva
11.12.2016.
u 08:30

Trogirski Bifora Heritage Hotel mjesto je koje oduševljava najboljim od stare i nove gradnje. Dodatni bonus savršena su lokacija i divan eksterijer.

U stoljetnoj trogirskoj palači iz 13. stoljeća otvoren je Bifora Heritage Hotel, suvremenog i minimalističkog stila kojim dominiraju upečatljivi detalji i prirodni materijali, dodatno ističući ljepotu i vrijednost dalmatinskog kamena.

Lokacija na kojoj se nalazi oduvijek je bila jedna od najpoželjnijih u Trogiru, gdje su plemićke ili imućne obitelji uz obalu mora gradile svoje velike i reprezentativne kuće.

Poštovanje tradicije

Projekt obnove potaknuo je ruski investitor, a budući da je palača zaštićeno kulturno dobro, njena rekonstrukcija tekla je pod budnim okom konzervatora. Primarni cilj bila je zaštita izvornog zdanja, stoga je naglasak ostao na kamenu, koji potpuno dominira prostorom. Upravo je ta grubost kamena i drveta ono što daje poseban šarm Bifora Heritage Hotelu, a šetajući prostorom svakim korakom imate osjećaj kao da ste se vratili u prošlost.

Foto: arhiva

Bifora Heritage Hotel ime je dobio po tipu prozorskog okna okomito podijeljenog na dva jednaka dijela. Bifore su čest graditeljski element, naročito na zvonicima jer su smanjivale masu i tako omogućavale višu gradnju, a kroz biforu Heritage Hotela s četiri zvjezdice, osim njene estetske vrijednosti, dodatno je upečatljiv pogled koji se pruža na staru jezgru grada Trogira.

Foto: arhiva

Uz pažljiv pristup građevinskim radovima, pomno se osmišljavao i interijer Bifora Heritage Hotela, od čije je unutrašnjosti dizajnerica interijera Ana Perišin Stipoljev stvorila pravu oazu ljubiteljima kulture i povijesti. Pri uređenju su korišteni prirodni materijali u neutralnim tonovima kako bi naglasak ostao na kamenu. Namještaj je moderan i minimalistički s upečatljivim detaljima. Gotovo sav namještaj hrvatske je proizvodnje, rađen upravo za taj hotel prema nacrtima dizajnerice tvrtki Utilis Design i Marangun d.o.o.

Foto: arhiva

Ikone dizajna kao protuteža

– Kameni zidovi iz trinaestog stoljeća potpuno su me zaveli svojom grubošću i teksturom, a u kombinaciji s ciglicama i drvenim gredama za mene je to bila dobitna kombinacija – priznala je Ana Perišin Stipoljev. Kao kontrast kamenu i drvetu u sobama su korištene ikone dizajna, primjerice plastična Panton sjedalica, Venera Pantona te Chair One s betonskom bazom Konstantina Grcica. U interijeru prevladavaju uglavnom svjetlije i neutralnije boje, s dodatkom više nijansi plave. Kao da su oduvijek tu, izvrsno su se uklopile i umjetnine akademskog kipara Roberta Jozića.

Foto: arhiva

Uz 15 bogato opremljenih soba, u sklopu hotela dostupni su restoran i bar s terasom, odakle se pruža pogled na obližnju marinu i povijesnu jezgru Trogira. Novi izgled u kombinaciji s respektabilnošću koju njegujemo za ovo višestoljetno zdanje pokazali su se kao dobitna kombinacija za odmor iz snova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije