LIJEPO ADAPTIRAN

Harmonično uređen stan u kojem se nije štedjelo na drvetu

interijer
Foto: freshome/Archlin Studio
1/11
05.03.2015.
u 12:40

Većina interijera namještena je drvenim komadima namještaja, mahom onim tamnijim vrstama, ali i onim egzotičnim karakterističnima za podneblje, poput bambusa

Renoviranje starog stana nekada može biti veći izazov nego uređivanje potpuno novog, praznog. Adaptacije ovih 80-ak metara četvornih iz Taipeija prihvatili arhitekti iz Archlin Studija. Prvi zadatak bio je pregradne zidove u dnevnom prostoru koji su sprječavali da obilje dnevnog svjetla prodre u interijer.

- Od početka smo znali da je najveći adut ovog stana divna priroda koja ga okružuje i zato smo htjeli osmisliti prostor koji će se povezati s eksterijerom - pojašnjavaju dizajneri.

Foto: freshome/Archlin Studio

Tako su uklonili dio zidova, proširili prozorska okna, a gdje je god je bilo moguće ugrađene su prozračne police ili elementi od stakla i pleksiglasa. Time je postignut efekt da nijedna od prostorija nije zasebna cjelina već se svaka nadovezuje na drugu. U interijeru su na nekoliko mjesta postavljena klizna drvena vrata, kako bi se dobilo na prostoru, ali i zadržalo tradiciju jer su vrata bila drvena i prije adaptacije.

Foto: freshome/Archlin Studio

I većina interijera namještena je drvenim komadima namještaja, mahom onim tamnijim vrstama, ali i onim egzotičnim karakterističnima za podneblje, poput bambusa. Od boja dominiraju crna, odnosno smeđa te prljavo bijeli i sivi tonovi. Interijer je razigran s dobrim umjetničkim komadima, cvijećem te teksturama u tepihu, jastucima...

Foto: freshome/Archlin Studio

Jedino je kuhinja izrazito modernog dizajna, izrađena od bijelog medijapana, a kontrapunkt čine keramičke pločice na podu s neobičnim orijentalnim i geometrijskim oblicima.

>>Kuća za mladu obitelj s prekrasnom dječjom sobom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije