Sklad boja

FOTO Zavirili smo u raskošni adventski dom dizajnerice Mirele

FOTO Zavirili smo u raskošni adventski dom dizajnerice Mirele
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/13
02.12.2012.
u 10:00

Dizajnerica cvijeća Mirela Sušić stan u Dugavama uredila je i prije blagdana kako bi bilo dovoljno vremena uživati u svoj toj ljepoti.

U dom dizajnerice cvijeća Mirele Sušić iz Zagreba, prepoznate po kreacijama za vjenčanja, Advent je već stigao. Stan u obiteljskoj kući u kojoj obitelj živi već 16 godina ispunjen je detaljima koji pričaju posebnu adventsku priču.

– U zagrebački Beverly Hills, dugavsko naselje kućica u nizu, zaljubila sam se na prvi pogled i odlučila da moramo ovdje živjeti – priča Mirela, koja u svom stanu dokazuje da njezino oko za lijepo nije rezervirano samo za cvijeće.

Grančice kojima je ukrašen stol ljetos su stigle s morske obale.

Sve što se nalazi u njezinu domu odabrala je sama. U prizemnom su dijelu stana od 130 metara četvornih kuhinja i dnevni boravak, a na katu su dječje sobe i spavaonica.

- Svakih nekoliko godina naš dom dobiva novi izgled. To uređenje me ispunjava, to sam ja – kaže dizajnerica i objašnjava kako se uspješno može uklopiti namještaj s potpisom i onaj kupljen na sniženjima.

Tanjurići, šalice, salvete, svijeće, podlošci..., sve je skladno. Mogu se slijediti trendovi, ali i vlastite želje

Uredila je tako i svoj dom, koji je sadašnji izgled dobio prije tri tjedna. A posljednjih dana zabljesnuo je i novim, blagdanskim izgledom.

– Kod nas je sve spremno nekoliko dana prije Adventa, tako imamo dovoljno vremena uživati u toj ljepoti – ističe domaćica.

Prozore stana na Advent ukrase i brojnim bijelim lampicama i sobovima pa se njihovu užitku pridruže i svi susjedi. Pripreme za blagdansko uređenje počinju kupovinom, a tu je obavezan i odlazak u Beč, iz kojeg su nedavno stigli neki novi ukrasi i dopunili kolekciju koju M. Sušić brižno skuplja godinama.

– Svaka godina ima svoju temu koja počinje već na ulaznim vratima, a obuhvaća sve što stavljam na ormare i stolove, čak i salvete. Prošla godina bila je sva u bijelom, ove godine privukla me je kombinacija crvenog i zelenog – kaže Mirela, dodajući da svaki dio njezina doma ima neku svoju priču, pa je tako imaju i blagdansku dekoraciju.

Dodajući detalje iz prirode, nastavlja, baš u svakom domu može se ispričati posebna, jedinstvenu adventsku priču.

– Treba se poigrati s onim što imamo kod kuće, a možda se možemo počastiti i nekim novim ukrasnim detaljem. Najvažnije je sve dobro osmisliti i naći pravo mjesto i za najmanju sitnicu – objašnjava poznata dizajnerica cvijeća.

Jedan od adventskih ukrasa koji upotpunjuju kuhinju rustikalni je drveni konjić.

I dok je u dnevnoj sobi nedavno promijenila i dio namještaja, onaj u kuhinji ne dira se već godinama. Upotpuni ga detaljima koji se mijenjaju sezonski. I sezonski detalji podsjećaju na neki doživljaj, neko zajedničko putovanje na koje bi se sjećanja s godinama možda i izgubila.

I spavaonica Mirele Sušić i supruga Emira dobila je poseban, blagdanski štih, uključujući i posteljinu.

Božićni ugođaj u domu Mirele Sušić vlada i u spavaonici i dječjim sobama. Tinejdžerska oaza kćeri Une uljepšana je i svečanom posteljinom, a stol krase blagdanske sitnice.

I anđeli na stolu podsjećaju na vrijeme iščekivanja.

Anđeli na stolu u Uninoj sobi mamu Mirelu podsjećaju na vrijeme kad je iščekivala drugo dijete, sina Tina. Koji ima samo četiri godine i nestrpljivo čeka kad će u velikoj crvenoj vreći na stolu u svojoj sobi pronaći prve darove. Do tada se raduje svemu što je mama u kući napravila i sve mu je jako lijepo. Iz zadovoljstva često i zapjeva vesele pjesmice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije