ZA NOVE GENERACIJE

Domaća pop up kuhinja dobila prestižnu međunarodnu nagradu

kuhinja pia inkea
Foto: Privatni album
1/4
25.11.2014.
u 17:15

Inkeina PIA, inovativna blok kuhinja, dobitnica je Interior Innovation Award 2015 plakete koju dodjeljuje German Design Council

Nakon što je na Ambijenti u listopadu izazvala veliku pažnju posjetitelja i nagrađena od struke Zlatnom plaketom Mobil otpimum, originalan i inovativan dizajn Inkeine kuhinje PIA prepoznat je i međunarodnim stručnim krugovima. PIA je naime ušla u uži izbor međunarodnog natječaja inovativnog dizajna interijera koji organizira German Design Council te je osvojila nagradu Interior Innovation Award 2015. godine. Ta činjenica omogućila joj je poseban tretman na jednoj važnoj dizajnerskoj smotri.

- Naša blok kuhinja bit će predstavljena na jednom od najvećih međunarodnih sajmova namještaja IMM u Kolnu u siječnju 2015. godine i to u selekciji najbolje oblikovanih proizvoda na centralnom prostoru sajma i, vjerujemo, privući pažnju kupaca na ciljanim tržištima - kažu u Inkei.

Foto: Robert Demo

Riječ je o kuhinji koja zauzima svega 1,6 m2 i svojim dizajnerskim i tehničkim rješenjima odgovara najviše mladim ljudima. Izvrsno je rješenje za njihov prvi stan, ali isto tako, vjeruju u Inkei, odgovarala bi svim malim stanovima te turističkim objektima i uredima.

- Dizajnerski zadatak je u početku bila idealna kuhinja za samce ili parove, mlade graditelje karijera koji intenzivno rade a žive u malom stanu. Iako često jedu u restoranima i ne žele da im je kuhinja oblikovno dominantna u stanu, svakodnevno trebaju kvalitetno radno okruženje za pripremu obroka. No tijekom razrade koncepta i prezentacije prototipa spoznalo se da razrađeno riješenje ima mogućnost šire primjene. Osim stanova studenata, mladih samaca i parova, PIA je vrlo dobro prihvaćena i od strane ljudi treće životne dobi. U turističkim apartmanima dolazi do izražaja ušteda prostora i jednostavnost oblikovanja interijera - objašnjava Inkein tim predvođen Darkom Špiljarićem.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/Pixell

U kuhinju široku 1,80 cm (tj. 3,6 m kada se otvore dva bočna modula) i visoku 195 cm, stane sve što vam treba i usto je, zahvaljujući modulima koji se mogu pomicati nadohvat ruke - od kuhala, elementa za pokućstvo i hranu, sudopera, perilice suđa i hladnjaka. Neki modeli, po želji, mogui imati i ugrađen plazma tv. Tako kuhinja postaje i dio dnevnog boravka.

Njezina zanimljivost je i u tome što se pri zatvaranju vrata na elementu iz sigurnosnih razloga isključuju pećnica i ploča kuhala.

>>100% domaći dizajn: Inovativna "Kuhinja za graditelje karijera"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije