80 m2 u Zürichu

Popularni industrijski stil u zagrljaju modernih detalja

stan zurich
Foto: Bruno Hidsdh
1/9
27.04.2016.
u 09:00

Posljednja etaža poslovne zgrade postala je prekrasan stan s galerijom u kojem se izvrsno isprepliću dva aktualna stila u uređenju interijera

Dio posljednjeg kata poslovne zgrade u centru Züricha, stare oko 30-ak godina prenamijenjen je stambeni prostor koji se proteže na dvije etaže, zahvaljujući visokom stropu. Umjesto klasičnog odjeljivanja prostora, napravljena je galerija do koje se dolazi stepenicama iz dnevnog boravka odnosno dnevne zone.

Upravo su visoki stropovi obloženi gredama te veliki crni prozori kakve ima cijela zgrada, tipične za poslovne objekte dali industrijski štih stanu. Taj dojam pojačavaju i komadi namještaja i odabir nekih materijala, poput metala od kojeg je napravljeno stepenište i metalni barski stolci, drvenih nosivih greda, antracit laminata te sirovog betona od kojeg je načinjen stup u dnevnoj zoni.

Taj industrijski stil u stanu od 80 četvornih metara izvrsno je kombiniran s modernim dizajnom i trendi detaljima i bojama, čime se izbjegla uniformiranost i donio dašak suvremenosti. Pored toga, ovako je prostor učinjen dinamičnijim i zanimljivijim te ostavlja dojam životnosti.

Foto: Bruno Hidsdh

Raspored ovog šarmantnog stana je relativno jednostavan – na donjoj razini je dnevna zona s boravkom, blagovanjem i kuhinjom a na galeriji se nalaze dvije spavaće sobe i kupaonica. Jedna od spavaćih soba te kupaonica su ograđene debelim mutnim staklom u kombinaciji s iveralom, dok je glavna spavaća soba dio open spacea s donjom etažom.

Foto: Bruno Hidsdh

Arhitekti su kupaonicu zamislili kao staklenu kutiju, kako bi se dobio dojam prostornosti te kako bi što više prirodnog svjetla došlo u nju. Svijetle boje stakla i iverala čine ovu prostoriju transparentnom te ne zagušuje prostor.

Foto: Bruno Hidsdh

Staklo je korišteno i kao podna obloga. Naiime, osim galerije i velikih prozora, jedna od glavnih atrakcija u stanu je i dio poda na gornjoj galeriji načinjen od debelog stakla i obrubljen metalnim okvirima. Kroz pod se vidi prostor kuhinje koja senalazi ispod.

Za kuhinju je odabrana bijela boja kako bi taj prostor, budući da se nalazi ispod galerije, dobio više svjetlosti i ne bi izgledao još skučeniji.

>>Visoki strop stana u Zagrebu iskorišten za atraktivnu galeriju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije