UPEČATLJIVO

Hodajući ormarići za one koji žele dašak ekstravagancije u domu

markus johansson radovi
Foto: markusjohansson.com
1/10
15.06.2018.
u 05:59

Zakrivljene bočne stranice ormarića švedskog dizajnera Markusa Johanssena stvaraju dinamiku i dojam kao da je proizvod u pokretu

Samo dvije zakrivljene bočne plohe čine da ovaj, na prvi pogled sasvim običan ormarić asketskih linija, bude posve originalan produkt dizajn. Toj originalnosti uvelike doprinose i nožice na komodi, koje stvaraju dojam dinamike, odnosno kao da je proizvod u pokretu i da hoda.

Tvorac 'Walking Cabineta', švedski produkt dizajner Markus Johanssen koji uglavnom stvara namještaj i druge uporabne predmete za dom stvorio je cijelu kolekciju takvih ormarića u crnoj i crvenoj boji. Mogu stajati samostalno, ali tek u kombinaciji dolazi u potpunosti do izražaja njegova ideja.

Foto: markusjohansson.com

Tada se ormarići sklapaju u pravi mozaik, u kojem stranice, iako neravne, savršeno prijanjaju jedna uz drugu. Stoga nije slučajno da je dizajner odabrao ove dvije boje: što zbog njihove simbolike (život i smrt), što zbog kolorističkog kontrasta. Također, ormarići funkcioniraju kao modularni sistem i moguće je kombinirati više od dva komada.

Foto: markusjohansson.com

U fotogaleriji pogledajte ostale radove Markusa Johanssona koji svi odreda odišu jednostavnošću. Riječ je o modernom i sofisticiranom produkt dizajnu čiju je vrijednost prepoznala i struka. Tako se Johanssenov rad Nest stolac nalazi u postavu Muzeja umjetnosti i dizajna u New Yorku.

>>Slavna španjolska dizajnerica opet je ponudila nešto originalno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije