Ekskluzivno

Bili smo u New Yorku i prvi vidjeli novi QLED TV koji pomiče granice

11.03.2018.
u 09:50

Posjetili smo i loft koji je kompletno namješten Samsungovim uređajima koji su međusobno umreženi i svom vlasniku, osim što mu pružaju najbolje od tehnologije, signaliziraju ako, primjerice treba kupiti mlijeko...Narvno, i ovdje je glavna zvijezda novi QLED koji, kada ne emitira program, na zidu "glumi" umjetničko djelo, veliki okvir s omiljenim slikama ili pak pozadinu po vašem izboru...

Postoji li bolja kulisa za predstavljanje nove tehnologije od grada koji nikad ne spava - New Yorka? Morat ćete se složiti da ne postoji! Znaju to i u Samsungu stoga su upravo ovaj grad izabrali za svjetsku premijeru, odnosno za  First Look na kojem je predstavljena nova kolekcija QLED TV prijemnika za 2018. godinu. Ovom ekskluzivnom događaju prisustvovalo je odabrano društvo novinara iz cijelog svijeta, a ponosno možemo reći da je Living bio jedini medij iz Hrvatske koji ima čast prvi vam predstaviti tu novu pametnu spravicu na koju su, s pravom, u Samsungu jako ponosni. Da ne duljim, evo glavnih tehničkih specifikacija, a ako više padate na dizajn, oduševit će vas što sve možete s ovim televizorom. Naime, samo jednim klikom možete ga pretvoriti u kulisu koja interijer diće na novi nivo...Uostalom, pogledajte!

 

Tijekom glavne prezentacije Jonghee Han, predsjednik odjela Visual Display u tvrtki Samsung Electronics, je uz ostale direktore tvrtke Samsung objasnio da vodeća linija TV prijemnika za 2018. godinu korisnicima pruža neusporediv doživljaj kućne zabave, a nastala je s ciljem uklanjanja poteškoća tijekom postavljanja, prikazivanja i pristupanja TV sadržaju. Tako, na koncu, korisnicima pruža mogućnost da više vremena provedu radeći ono što ih uistinu veseli.


- Našom linijom QLED TV prijemnika za 2018. godinu promijenili smo definiciju vizualnog prikaza inteligentnim zaslonom, rekao je predsjednik Jonghee Han te dodao – Nova linija QLED TV prijemnika dizajnirana je kako bi se kompletno uklopila i poboljšala korisnikovu svakodnevicu, nevjerojatno je jednostavna za uporabu te korisnicima osigurava najbolji doživljaj
gledanja TV sadržaja.

Tijekom prezentacije su se na pozornici predsjedniku Hanu pridružili izvršni partneri The New York Timesa koji su razgovarali o novim, korisnim prednostima QLED linije TV prijemnika za 2018. godinu. Mark Thompson, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke The New York Times je najavljujući novo partnerstvo sa Samsungom istaknuo:

Ambient Mode na QLED TVprijemnicima odličan je novi način koji gledateljima omogućuje da uživaju i dožive izvještavanje i vizualno novinarstvo The Timesa.

U sklopu događanja First Look održana je i izložba za posjetitelje kako bi im se nizom zona i zaslona približila nova linija TV prijemnika za 2018. godinu, kao i njene značajke. Izložba je uključivala:
Zonu velikog zaslona u kojoj je predstavljena nevjerojatna kvaliteta slike nove Samsungove linije uključujući poboljšane boje i kontraste tijekom, primjerice, igranja i gledanja filmova ili sportova. Samsung je predstavio i svoj priznati 146-inčni zidni, modularni ekran zasnovan na tehnologiji Micro LED, komercijaliziran za kućnu upotrebu.Filmska zona bila je Samsungov multi-dimenzionalni N950 soundbar s Dolby Atmos®, koji će biti dostupan kasnije ove godine. Zvučna traka je pokazala kako živahan, snažan surround zvuk može poboljšati doživljaj kućne zabave.


Zonom Ambient Mode prikazano je kako QLED TV novom tehnologijom koja TV prijemnik pretvara u lijepo funkcionalan zaslon s mnoštvom informacija uključujući vijesti, vremenske prilike i promet, koji istovremeno mogu reproducirati glazbu i potpuno se stopiti s pozadinom.
Posebno su pak ponosni na inovaciju  One Invisible Connection, koji sve kablove spaja u jedan. Da, da, nema više pet kablova koji vire iz TV-a već samo jedan u koji je uključen i onaj za napajanje. Dolaui u varijanti od 5 metara (dolazi s QLED TV prijemnikom) te u varijanti od 15 metara (opcionalno),  omogućavajući korisnicima postavljanje TV prijemnika na
mjesto gdje žele, kako žele bez zapetljanih kablova i nereda. Samsungov Smart TV postav za 2018. godinu jednostavan je i može se pomoću aplikacije Smart Things upotrijebiti na korisnikovom najčešće korištenom uređaju – mobilnom telefonu.
Demonstrirano je i kako korisnici svojim glasovima mogu kontrolirati zabavu i gledanje TV prijemnika dodavanjem, Bixbyja na Samsung TV prijemnike.
Samsungova linija TV prijemnika za 2018. dostupna je u trgovinama početkom ožujka 2018.

Komentara 1

PA
pale007
11:27 11.03.2018.

"Posjetili smo i loft..." Zar je toliki problem napisati potkrovlje ili stan u potkrovlju... Ili je to passe u Hrvatskoj...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije