Svijet interijera

Beton u interijerima: sirovo i moderno

beton u interijeru
Foto: Thinkstock
1/18
04.12.2017.
u 11:09

Arhitekti i dizajneri ga vole, a mi se tek navikavamo na njega. Tek hrabri se odvaže na ovaj stilski iskorak koji se savršeno uklapa u moderne, minimalističke interijere.

Posljednjih 10-ak godina beton je postao trend u modernim, minimalistički uređenim interijerima. I to ne samo umjesto keramičkih pločica, nego na zidovima, stropovima i podovima u svim prostorijama stana, pa čak i spavaćoj sobi.

Sve do tada beton je bio podloga na koju su stavljali drugi materijali odnosno obloge. Danas je on posve ravnopravan s tradicionalnim oblogama poput drveta, laminata, parketa, tapeta i dizajner i arhitekti ga jako vole te ga nastoje sve češće preporučiti svojim klijentima.

Foto: pixabay

Glavna predrasuda vezana uz beton jest da je on samo 'baza' te da djeluje hladno i grubo u interijerima, poput industrijske hale ili garaže. Ovo posljednje je djelomično točno, no promišljenim potezima i interijer u kojem su zidovi, stropovi ili podovi od betona može izgledati toplo. S obzirom na svoju neutralnu sivu boju, s betonom možete kombinirati i jarke, tople boje namještaja ili dekora.

Foto: pixabay

Pomno odabrana rasveta s mekim svjetlom također je savršena kombinacija s betonom - osim što ga utopljuju i daju mu atmosferu, čine ga i sofisticiranim. Osim efektne rasvjete i jarkih, šarenih detalja, dizajneri savjetuju da ne pretjerujemo u površinama s betonom - neka to bude samo pod ili jedan zid u prostoriji te da ga kombiniramo s toplim materijalima poput drveta.

Foto: pixabay

Ukoliko nam to kvadrati i financijske mogućnosti dopuštaju, bilo bi idealno u prostor s betonskim površinama ugraditi kamin, makar i električni ili na bioetanol. Beton kao materijal ima brojne prednosti - osim što je najjednostavniji materijal za gradnju, velike je trajnosti što ga čini idealnim podom za kuhinju ili kupaonicu. Dakle, vrijeme je da se odvažite...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije