u vrtu

Zimske salate i špinat glavni su povrtni aduti u studenom

zelena salata
Thinkstock
20.11.2022.
u 07:00

Sad možete posijati zimsku salatu, špinat, matovilac, rotkvice, a sade se lučice češnjaka i luka, zimska salata, radič i endivija

Zimske salate poput endivije i matovilca te rotkvice i češnjak dat će svoj maksimum ako ih zasadite sad. A travnjak sad možete i saditi i dosijavati. Špinat se sije dva puta,  a sad u studenom za zimsku i proljetnu berbu. Prednost špinata je, posebno otpornijih kutivara, da se mogu sijati, a samim time i konzumirati, tijekom cijele zime. Možete ga sijati ili saditi iz presadnica. Sad možete posijati zimsku salatu, špinat, matovilac, rotkvice, a sade se lučice češnjaka i luka, zimska salata, radič i endivija. Posadite i dvogodišnje biljke, karanfile i maćuhice. 

Foto: pixabay

Vrijeme je i za presađivanje zimzelenih biljnih vrsta pa tako možete presaditi juniperuse, cedar i smreke.

Foto: Nino Šoštarić

Uspjeh uzgoja kelja ne ovisi samo o dobroj pripremi gredica nego i o poštivanju plodoreda, gnojidbi i zaštiti. U pravilu sve kupusnjače, pa tako i kelj, sadimo nakon graha, mahuna ili boba kako bi se iskoristio dušik koji je iza njih zaostao u tlu. U suprotnom, gredicu na kojoj će rasti kelj potrebno je dobro pognojiti nekim organskim gnojivima u kojem prevladava dušik, osnovni element koji je potreban za formiranje zelene lisne mase.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije