mali trikovi

Ovi savjeti olakšat će vam posao u vašem dnevnom boravku na otvorenom

trikovi
Foto: Shutterstock
1/2
26.03.2015.
u 10:15

Voda iz bunara je puna vapnenca, a voda iz vodovoda ljeti prehladna za biljke. Pripazite da vaše mladice ne uništi proljetni mraz

Nije preporučljivo koristiti bunarsku vodu za zalijevanje cvijeća jer je pretvrda. Stoga vodom iz bunara napunite nekoliko bačvi i ostavite na suncu da se vapnenac staloži.

Ljeti je cvijeće dobro zalijevati vodom koja je odstajala na suncu. Naime, osjećat će se bolje ako je manja razlika temperature vode i zraka.

Mlade sadnice u proljeće treba zaštititi od mraza. To se može učiniti zaštitnom folijom, voštanim papirom ili papirnatim vrećicama. Grmove možete noću zaštiti starim mrežastim zavjesama ili jutenim vrećama.

Metalne dijelove vrtnog namješta mogu se jednostavno očistiti smjesom jestivog ulja i malo pepela. Pleteni namještaj od trstike i šiblja može se oprati spužvom namočenom u slanu vodu.

Keramičke i glinene lončanice na početku svake sezone osvježite – dovoljno ih je prebrisati krpom namočenom u laneno ulje.

Potporu za biljke ili drvenu rešetku na zid objesite na kukice, izbjegnite zabijanje čavlima jer, ako je poželite obojiti ili popraviti, lakše ćete je skinuti.

Foto: screenshot/facebook

>>Rano proljeće - idealno doba za orezivanje ruža

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije