SEZONA JE PRED VRATIMA

Sada treba krenuti s planiranjem vrta za proljeće!

vrt
Foto: Shutterstock
1/8
19.02.2016.
u 13:58

Vrijeme izvan sezone vrlo je bitno za vrtlarenje jer ćete u njemu osmisliti kako što bolje obaviti nadolazeće radove. Za početak, uzmite olovku u ruke...


Vrtlari bez iskustva vrlo često misle da sa završetkom aktivnog rada u vrtu završava i naše djelovanje. Međutim oni koji malo bolje poznaju vrtlarenje znaju da je dio izvan sezone izuzetno bitan da bismo se što kvalitetnije pripremili za sljedeću sezonu.

Kada se radi o radovima izvan sezone, prvenstveno se misli na planiranje. Uz planiranje, tijekom zime biste se trebali usredotočiti i na dodatnu edukaciju iz vrtlarenja. Vrlo često nam se dogodi da se zacementiramo u ustaljene obrasce, načine razmišljanja te smo zatvoreni za nove spoznaje i iskustva. Odredite si jedno područje koje ste dosad malo ili nimalo istraživali te pronađite što više informacija i iskustva drugih vrtlara. Ako pretražujete preko interneta, budite pažljivi s time koje ćete informacije smatrati ispravnima, posebno se to odnosi na vrtlare početnike. Kao i u svakom području, tako su i u vrtlarenju osobna iskustva jedinstvena. Jedno od područja koja možete istraživati su i kukci i ptice odnosno važnost hotela za kukce i kućica za ptice te njihova izrada, važnost urbanog vrtlarenja, biološka zaštita bilja, prihrana bilja itd.

Pokušajte za početak napraviti što realniju sliku i trenutačno stanje vašeg vrta. Možda pomognu pitanja: Koliko imam biljaka? Kakvo je zdravstveno stanje biljaka? Koji tip tla imam u vrtu? Kakvi su uvjeti u vrtu?

Kako korak po korak isplanirati vrt, na što sve treba misliti, što treba pripremiti unaprijed... Te, ali i odgovore na druga brojna pitanja potražite na vrtnim stranicama novog broja mjesečnika Living!

Uz pregršt drugih zanimljivih tema iz svijeta interijera, umijeća življenja, dizajna, gastra..., novi Living donosi i nagradnu igru koja se ne propušta! U magazinu potražite nagradni kupon i sudjelujte u nagradnoj igri u kojoj dijelimo kuhinju vrijednu više od 60 tisuća kuna! Više detalja pročitajte OVDJE.

Ne propustite novi broj Livinga na svim kioscima za samo 14 kuna!

Foto: Living

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije