Promo

Rajčice u vrtu ili u visokoj gredici trebaju posebnu njegu Bio Plantelle

Unichem agro
27.06.2023.
u 12:36

Velike su oscilacije između dnevnih i noćnih temperatura ali imamo i puno kišnih dana. Sada je najvažnije pregledati biljke, jesu li ostale zdrave, je li došlo do oštećenja od kiše, tuče, vjetra. Potrebno je otkloniti uništene dijelove ili jednostavno zamijeniti biljke sa novim sadnicama, presadnicama

Rajčice su definitivno hit ljeta. Kako biti uspješan  u njihovom uzgoju i kako ih sačuvati do kasne jeseni? Jednostavno uz Bio Planetllu!

Što nam je sve potrebno?

  • Kvalitetan supstrat za rajčice
  • Organsko gnojivo
  • Kvalitetna i zdrava presadnica
  • Bogato organsko  hranjivo za cijelu sezonu
  • Vrijedne ruke

Foto: Unichem agro

Kvalitetan supstrat za rajčice BIO PLANTELLA ZEMLJA ZA RAJČICE

Kvalitetno tlo preduvjet je za rast biljaka, a  udio organskih tvari u tlu iznosi tek tri do pet posto. Za rajčice  koristimo Bio Plantella zemlju za rajčice koja sadrži najkvalitetnije tresete. Ova zemlja osigurava zdrav i bujan rast vaših rajčica. Struktura zemlje

Organsko gnojivo Bio PLANTELLA  NUTRIVIT ZA RAJČICE

Zemlja je osnovni medij koja mora biti bogata organskom tvari i sadržavati sve potrebne makro i mikro elemente za rast biljka te biti prozračna i dovoljno ocjedita. Organska tvar se postepeno gubi iz tla pa ju je potrebno redovito dodavati  što prirodnijim organskim gnojivima kao što su gnojiva iz linije  Bio Plantella Nutrivit  Biljke imaju različite potrebe pa s toga prilagodimo gnojivo kulturi i plodoredu u vrtu. Za primjer neke biljke, poput plodovitog povrća, imaju potrebe za više kalija ( zbog čvrstoće ploda) kojeg sadrži Bio Plantella Nutrivit za rajčice iz prirodnih izvora. Dodavanjem ekoloških gnojiva stvaraju se povoljni uvjeti za rast plodova. Organski stimulansi biljkama omogućavaju primjerene količine hranjivih tvari, a redovitim dodavanjem biljkama povećavamo metabolizam i pospješujemo rast te povećavamo urod.

Foto: Unichem agro

Kvalitetne i zdrave presadnice

Presadnica rajčice, iz vlastitog uzgoja ili kupljena, mora biti zdrava i tamnozelene boje jer je to preduvjet za bogat urod cijelo ljeto. Briga o presadnicama započinje odmah nakon nicanja iz sjemena te kroz vegetaciju cijelu sezonu. Važno je biljke ojačati Bio Plantella Vitalom za rajčice proizvodom koji je na bazi poljske preslice i  iznimno bogat silicijem, kalcijem i drugim mineralima i vitaminima i redovitom primjenom stijenka rajčice jača i ne dozvoljava prodor gljivičnih oboljenja u tkivo biljke. Ako se dogodi da stabljike potamne i zaraze se gljivičnim oboljenjem najbolje je iz zdravog zaperka uzgojiti novu presadnicu  a bolesnu uklonimo.

U paketu sve za zdrave rajčice nalazi se i BIO PLANTELLA KALCIJEVO LISTNO GNOJIVO ZA RAJČICE koje sprječava trulež plodova i pucanje plodova rajčice te smanjuje rizik od gorke pjegavosti. Djeluje trostruko – kao biostimulator, gnojivo i korektort za nedostatak kalcija.

Foto: Unichem agro

Bogato organsko  hranjivo za cijelu sezonu

Velike su oscilacije između dnevnih i noćnih temperatura ali imamo i puno kišnih dana. Sada je najvažnije pregledati biljke, jesu li ostale zdrave, je li došlo do oštećenja od kiše, tuče, vjetra. Potrebno je otkloniti uništene dijelove ili jednostavno zamijeniti biljke sa novim sadnicama, presadnicama.

Foto: Unichem agro

Redovito biljke prihranjujemo Bio Plantella organskim gnojivom za rajčice  100% tekućim organskim gnojivom.  Visokokvalitetni tekući 100% organski biostimulans od ekstrakta morskih algi s dodanim vitaminima jača biljni korijenski sustav, pomaže u boljem prijemu hranjiva i omogućuje zdraviji razvoj, bujniju cvatnju, veći urod i bolju kvalitetu plodova te puniji okus. Sadrži i prirodni kalij za zdrave i sočne plodove.

Vrijedne ruke će redovito zalijevati i pregledavati rajčice. Potrebno je jedan dio zaperaka uklanjati kako bi nam plodovi bili krupniji i kako stabljika ne bi bila preopterećena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije