Isprobajte!

Pet odličnih ideja za recikliranje božićnog drvca nakon skidanja ukrasa

božićno drvce
Shutterstock
05.01.2024.
u 10:17

Što s drvcem nakon skidanja ukrasa? Najlakše ga je baciti, ali možda vas neka od naših ideja nadahne da ga iskoristite

Većina sutra skida ukrase s božićnog drvca, no što s drvcem nakon skidanja ukrasa? Ako imate drvce u tegli ili pak umjetni bor nemate tih problema, ali kao vaš dom krasi živo rezano drvce valja razmisliti kako ga učinkovito reciklirati. S tima na umu donosimo vam nekoliko ideja. Ako nemate kantu za vrtni otpad ili vlastiti kompost možete naći novu namjenu drvcu.

Foto: screenshot/facebook

Pretvorite ga u prirodni osvježivač zraka

Iskoristite maksimalno prekrasan mirisa borovine - otrgnite borove iglice i dodajte ih u zdjelu potpurija.

Pretvorite drvce u kućni dodatak

Ako ste vješti s pilom i brusilicom, božićno drvce savršena je sirovina za pretvaranje u podmetače za piće, držače za svijeće... Prije nego što se odlučite za ovaj projekt, imajte prostora za sušenje drva prije nego što ga upotrijebite. Garaža ili vrtna šupa odlično će poslužiti.

Pomoću grana zaštitite vrt

Grane božićnog drvca savršen su način da tijekom zime zaštitite svoje gredice i povrtnjak od mraza.

Foto: screenshot/facebook

Za pripremu roštilja

Ova vrsta drveta savršena je za poticanje vatre na otvorenom, a i mesu će dati poseban miris. Raspilite drvce na manje dijelove, spremite na suho mjesto i u proljeće spravite roštilj s okusom bora. Naravno, ako nema smole.

Foto: Promo fotografije

Pretvorite  božićno drvce u malč

Za malčiranje i kompost za prihranu vrta, možete koristiti staro božićno drvce.Obavezno prvo izrežite stablo na manje dijelove.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije