Novo cool mjesto

Otvorena poslovnica za sve zaljubljenike u biljke, a onima koji to nisu, pomoći će Doktor

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
25.10.2019.
u 15:03

Sukulenti i drugo lisnato biljke od danas su dostupne u visećim ili samostojećim lončanicama od betona, mješavine kamena, cementa i epoksi smole ili pak u onima od jute na adresi Ulica kralja Zvonimira 24

Novootvorena poslovnica Hortiart Home vrvi prirodnim materijalima. Dekorirana u cigli, željezu i drvetu, u ovoj ćete prodavaonici biljaka jedini predmet od umjetnog materijala pronaći na podu koji je obložen umjetnom travom.

Maleni prostor podijeljen je na dva kata, a dok je prvi dio predviđen za kupnju i/ili njegu biljaka, gornji dio poslovni je ured vlasnika, Tonka Katovića.

U uređenju interijera kaže, pomogli su mu prijatelji, a Hortiart je tvrtka je koja se bavi uređenjem interijera i eksterijera. Ova poslovnica nadogradnja je tog posla pa ćete tako na katu poslovnice ugovoriti renovaciju vrta, a na prvom kupiti biljku i/ili teglicu.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

Na željeznoj konstrukciji polica od drveta izložene su različite lisnate biljke čija se cijena kreće od 15 do 200 kuna.

Biljke su nabavljene od hrvatskih dobavljača na veletržnici cvijeća u Zagrebu, a u trenutnoj ponudi su sukulenti, orhideje i drugo bilje koje se jednostavno održava i koje može izdržati trenutne uvjete.

Ponuda cvijeća mijenjat će se ovisno o prodaji, kažu iz Hortiarta, a svaku prodanu biljku zamijenit će neka nova.

Biljke su odlične kao poklon koji ćemo vam odmah spakirati - objasnili su.

Bilo da kupujete samo biljku koju će vam iz Hortiarta spremiti u vrećicu ili prijenosne lončanice, ili želite i teglicu, u Hortiartu ćete pronaći one dopremljene iz Nizozemske, ali i one hrvatskih proizvođača, pa i s potpisom samog Hortiarta.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

Viseće konstrukcije od željeza djelo su samog vlasnika Tonka, a u ponudi su i one sačinjene od kombinacije mljevenog kamena, epoksija, smole i cementa od nizozemskog proizvođača Potery Pots, ali i hrvatskih proizvođača Kutnakvadrat koji ih izrađuje od betona.

Uz to odabrati se mogu i lončanice od jute ili pak one pletene, a posebno su interesantni terariji za biljke kao samoodrživi ekosustav u kojima biljke ne treba zalijevati.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

U Hortiart Home-u od ponedjeljka do petka, dvokratno, od 10 do 13 sati i od 16 do 19:30 te subotom od 9:30 do 13 sati moći ćete kupiti biljku i/ili lončanicu, a dva puta mjesečno poslovnicu će posjetiti Doktor za biljke kod kojeg možete donijeti biljku na pregled i spasiti je.

Iako će za početak Doktor za biljke biti sam vlasnik Tonko, u budućnosti se planira suradnja i s drugim stručnjacima.

Sva događanja u Hortiart Home možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije