Booking.com

Originalno uređen urbani ured inspiriran motivima Zagreba

agencija ured booking.com
17.02.2016.
u 13:53

Novi izgled prostorija poznate međunarodne agencija za smještaj prepun je sjajno izvedenih motiva metropole, od sata na trgu, do tračnica, krovova...

Booking.com globalno je poznati servis koji se brine da za svoja putovanja nađete adekvatan i siguran smještaj praktički u svakom kutku svijeta. No, kako to izgleda kada Booking.com sebi bira “smještaj”?

Prema viđenome u Zagrebu, gdje im je regionalno sjedište, originalno, urbano, mladenački i ugodno! Interijer je, naravno, inspiriran putovanjima, mobilnošću i zagrebačkim motivima, a njegov je izgled osmislio Bookingov tim u suradnji sa zagrebačkom agencijom za projektiranje, arhitekturu i dizajn Brigada.

Motiv crijepa u ulaznom lobiju prvo je što vide gosti ureda, a asocira na zagrebačke krovove

Riječ je, zapravo, o redizajniranom uredu na Iblerovu trgu koji je podijeljen u dvije zone – jedna za individualni rad, a druga za sastanke, druženja i opuštanja. “Radna” zona ima neutralne površine obogaćene detaljima u čijem oblikovanju zaposlenici sami sudjeluju pa, primjerice, mogu pisati po zidovima ili ormarićima.

Druga zona, ona za druženja, raznobojna je i puna zagrebačkih motiva: tu su pločice s nazivima ulica, žuta folija koja predstavlja gradske fasade, površine koje nalikuju zgradama “limenkama”, motivi šestinskih kišobrana, motivi tramvajskih tračnica te ilustracija sata na trgu na mjestu koje je predviđeno za susret s gostima ureda.

Oko velikog stola zaposlenici booking.coma okupljaju se u vrijeme ručka

– Prostor je morao biti ugodan za rad te kako bi poticao komunikaciju i suradnju. Željeli smo napraviti ugodan radni prostor za naše zaposlenike, ali i uključiti ih u proces redizajna ureda. Na primjer, zidovi velike dvorane za sastanke prekriveni su uvećanim fotografijama iz drugih Booking.com odredišta koje su snimili sami zaposlenici, čime je kompletirana priča o Zagrebu koji upoznaje svijet kroz Booking.com – rekao je Goran Pleše, regionalni menadžer Booking.coma.

>>Još jedna nagrada agenciji Bruketa&Žinić za najbolji ured

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije