vrtlarenje

Najbolje cvjetne kombinacije za položaje koje prži ljetno sunce

cvjetne gredice cvijeće
Shutterstock
26.07.2023.
u 06:00

Za sunčane pozicije najbolji izbor su biljke kojima za cvatnju treba puno sunca kao što su razne pelargonije, petunije, begonije, verbena...

Već smo se bavili biljkama koje vole vrućinu u puno sunca, a sad smo odlučili ponuditi vam najbolje kombinacije takvih biljaka koje će cvasti u vrtu i na balkonu. Na jakom suncu koje, doslovno, prži izdržat će jedino velike obožavateljice sunca.

Foto: pixabay

Za sunčane pozicije najbolji izbor su biljke kojima za cvatnju treba puno sunca kao što su razne pelargonije, petunije, begonije, verbena...

Biljke koje vole sunce su i brojni začini, prije svega kadulja, origano i lavanda. Sve aromatične mirisne biljke istovremeno tjeraju štetnike pa su dobar izbor i za vrt i za balkon.

Foto: screenshot/facebook

Pametno je posaduti pelargonije i kadificu jer su odlična zaštita za druge biljne vrste.

Evo nekliko prijedloga biljaka koje se odlično slažu, imaju slične potrebe i jako vole vrućinu.

Foto: pixabay

Dobar spoj su pelargonije, surfinije i lavanda, zatim će se sjajno slagati i begonija, bosiljak i ukrasne trave, a angelonija jako voli rastu uz metvicu, samo pazite da svaka biljka bude u svojoj tegli. Gazanija će se odlično slagati s ukrasnom koprivom i ružmarinom.

Isprobajte ove kombinacije i bit ćete oduševljeni činjenicom da vam nijedna biljka nije uvenula na suncu i vrućini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije