Najljepši u gradu

Na balkonima 11 vrsta biljaka u četiri boje

Na balkonima 11 vrsta biljaka u četiri boje
Foto: Branimir Bradarić
1/3
09.11.2012.
u 18:08

Kad smo ušli u konkurenciju, nadala sam se nagradi, ali ne i prvoj, s obzirom na to da znam kako lijepih i uređenih balkona ima u gradu – rekla je Martina Lešić

Balkoni na dvokatnici obitelji Lešić iz Županje ove su godine bili najljepši u gradu, odlučila je tako Turistička zajednica Županje. Presudni za pobjedu bili su kompozicija i šarenilo.

– Kad smo ušli u konkurenciju, nadala sam se nagradi, ali ne i prvoj, s obzirom na to da znam kako lijepih i uređenih balkona ima u gradu – rekla je Martina Lešić, majka dvoje djece, po zanimanju knjigovotkinja. Kaže kako odmalena voli cvijeće i biljke te da joj je njihov uzgoj i održavanje hobi, opušta je i čini zadovoljnom. Tako je na balkonima zasadila 11 vrsta bilja u četiri boje, među kojima su surfinije, pelargonije, milijun cvjetova.

Da bi njezini balkoni svake godine bili atraktivni, zimi smišlja kako će izgledati, a sa sadnjom započinje u ožujku.

– Nije dovoljno samo posaditi cvijeće i misliti da je sve gotovo. Potrebno je prije svega znati što želite, osmisliti izgled, a onda i odabrati vrste biljaka i boje. Poslije dolazi održavanje bilja, zalijevanje, prihrana i sve što ide uz održavanje bilja – kaže Lešić. Posebno ističe zalijevanje, bez kojega nema ništa.

– Ono je najbitnije, na biljkama se odmah vidi propustim li to samo jedan dan. Zbog suše smo ove godine cvijeće zalijevali dva puta dnevno, rano ujutro i kasno navečer – istaknula je Lešić.

Osim cvijeća na balkonima Martina njeguje i drugo bilje na okućnici i za njihovo održavanje treba i sat vremena dnevno. Samo za zalijevanje troši pola sata dnevno. U svemu joj pomaže i suprug Vedran, ali i sinovi Ivano, Josip i Matej. Ove godine cvijeće su napali plamenjača, crveni pauk i lisna uš pa je njihovo liječenje iziskivalo dodatne napore.

– U nekoliko dana bolest može uništiti sav trud. Zato treba biti spreman i odmah reagirati – ističe Martina, koja je već dijelom osmislila izgled balkona za iduću godinu. Kombinirat će ružičastu, crvenu i bijelu boju s tamjanom.

– Najbitnije je da bude lijepo i atraktivno, i potpuno drugačije od ovogodišnjeg – najavljuje M. Lešić.

>>Čekaju vas i nagrade! Pokažite što raste na vašim balkonima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije