povrtnjak

Ljetno cvijeće puno je više od ukrasa u povrtnjaku. Ove četiri vrste prirodna su obrana od štetnika!

Radovi u povrtnjaku: Zasadite kulture na vrijeme!
Dom i vrt
25.07.2021.
u 07:00

Rajčica i kadifice klasičan su primjer dobrosusjedskih odnosa u kojem cvjetnica svojim mirisom odbija štitastog moljca.

Ako imate povrtnjak vjerojatno već znate da je pametno, ne samo iz estetskih razloga već i onih praktičnih, među povrtne gredice zasaditii scvijeće. Neveni, dragoljub i kadifice dobri su susjedi povrću, a njihovom sadnjom možemo spriječiti pojavu nekih bolesti ili štetnih kukaca.

Foto: Dom i vrt

Rajčica i kadifice klasičan su primjer dobrosusjedskih odnosa u kojem cvjetnica svojim mirisom odbija štitastog moljca. Kadifica djeluje na dva načina; svojim neobičnim mirisom cvjetova (na štitastog moljca), ali i putem korijena lučeći fitoncidne tvari koje odbijaju korijenove nematode kod krumpira i rajčica.

Foto: Flora magazin

Na isti način djeluje i neven, cvjetnica koja je gotovo obavezan dio svakog povrtnjaka.

Foto: pixabay

Dragoljub privlači gusjenice kupusnog bijelca i lisnih ušiju pa je stoga odličan susjed povrću, posebno zelenom lisnatom.

Foto: Flora magazin

Tu su i cinije koje u vrt privlače oprašivače, a svojim atraktivnim izgledom nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije