NOVE TENDENCIJE

Budite i vi dio Svjetskog tjedna zelene gradnje

zelena gradnja
Foto: Thinkstock
18.09.2015.
u 14:00

Upoznajte se sa svim segmentima zelene gradnje, saznajte zašto je ona bitna sudjelujući u raznim programima koje organizira Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Koncept zelene gradnje sve je prisutniji u Hrvatskoj i sve više se ne samo stručnjaka - građevinara i arhitekata, nego i građanstva općenito interesira za ovo područje. Idealna prilika da se dozna nešto više i bude educiran u ovoj važnoj tematici jest skorašnji Svjetski tjedan zelene gradnje koji se obilježava od 21. do 26 rujna.

Slijedeći svoje kolege iz Savjeta za zelenu gradnju i Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira tim povodom niz događanja kako bi obilježio proslavu.

U spomenutom terminu Savjet će, između ostaloga, u Oris kući arhitekture u Zagrebu organizirati edukacije za LEED Green Associate konzultante te DGNB konzultante. Ovaj projekt odvijat će se u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata te pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje RH te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.  40 polaznika imat će priliku učiti o metodama certificiranja zgrada prema LEED i DGNB međunarodnim certifikatima za zelenu gradnju te tako steći prednost na tržištu certificiranja prema svjetskim standardima.

Zelena gradnja predstavlja jednu od najvažnijih i najuzbudljivijih mogućnosti za održivi rast na nacionalnoj, ali i globalnoj razini. Ona je zapravo jedina alternativa kako bi se smanjio štetan utjecaj zgrada na okoliš, te je prilagođavanje građevinskih objekata i gradnja novih prema zelenim principima neizmjerno bito. Osim što pozitivno utječe na okoliš, zelena gradnja isti učinak ima i na gospodarstvo i same ljude - uvođenjem ovog koncepta u gradnju povećava se učinkovitost zaposlenika na radnom mjestu te štiti zdravlje ljudi.

>>Plan do 2030.: “Zelena gradnja” bit će glavni zamašnjak građevinskog sektora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije