PREKO 100 IZLAGAČA

Omiljeni sajam otvara svoja vrata po šesti puta

artomat
Foto: Promo fotografija
1/8
09.12.2015.
u 17:20

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika 16. prosinca počinje artOmat!, Božićni prodajni sajam produkt i modnog dizajna, uz bogat umjetnički program i besplatne kreativne radionice

ArtOmat, sajam koji je već postao svojevrsna tradicija u vrijeme božićnih blagdana doživjet će uskoro svoje šesto izdanje, koje počinje svečanim otvorenjem 16. prosinca u 19 sati.

Meštrovićev paviljon Doma hrvatskih likovnih umjetnika do 23. prosinca 2015. bit će tako omiljeno zagrebačko odredište koje će iznova okupiti gotovo 100 selektiranih izlagača. Posjetitelji će, neposredno prije božićnih blagdana, imati priliku upoznati autore koji djeluju unutar različitih područja likovne i primijenjene umjetnosti, modnog i produkt dizajna te drugih oblika kreativnih industrija čiji radovi nastaju u ograničenim serijama, a rezultiraju originalnim must-have proizvodima i poklonima.

Foto: Promo fotografije

Otvorenje počinje 16. prosinca u 19 sati izložbom Plakatiranje, kojom će se predstaviti čak 120 plakata koje su izradili umjetnici i dizajneri. Tom prilikom dečki iz This Town Needs Posters-a će kroz dva dana, 17. i 18. prosinca, demonstrirati proces izrade plakata rukom. Istovremeno, to će biti prilika za interaktivno uključivanje posjetitelja u stvaranje vlastite individualizirane poruke te produkciju zajedničkog velikog plakata.

Atmosferu će na otvorenju, te kroz cijelo vrijeme artOmat-a, podići DJ Jogarde, koji stoji iza Bon Ton Store & Gallery, a s kojim ove godine artOmat po prvi puta surađuje u cilju promoviranja glazbene vinil i DJ kulture.

Za vikend, 19. i 20. prosinca ljubljanski kolektiv Oloop poziva posjetitelje da se pridruže projektu Povezivanje - tepih u radu. Posjetitelji će u suradnji s autoricama prstima plesti tepih čija je produkcija započela još 2012. godine.

Foto: Promo fotografije

Nakon vikenda, 21. i 22. prosinca umjetnica Irena Frantal, koja je specijalizirala Umjetnost knjige na University of the Arts u Londonu, priprema umjetnički projekt ekstenzivno razmišljajući o mediju knjige. Irena knjigu vidi u svemu pa će tako i prostor Galerije Bačva postati prostor knjige koji poziva posjetitelje na participiranje.

Programsku okosnicu 23. prosinca čini artOnight i događanje "Sam svoj majstor" koje predstavlja poveznicu između pokreta i softvera “Whatever Dance Toolbox”. Program će voditi članice izvedbene skupine BADco. Zrinka Užbinec te Ana Kreitmeyer koje će nas zagrijati za artOnight.

Foto: Promo fotografije

Uz osebujnu selekciju izlagača i raznolik umjetnički program, artOmat poziva publiku na besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle. Na edukativnim radionicama posjetitelji mogu sami izraditi božićni poklon te naučiti nove stvaralačke tehnike. Ove godine u rasporedu je više od 10 kreativnih radionica na kojima posjetitelji mogu naučiti filcati, izrađivati marionete, naučiti nešto o stripu ili nastaviti basnu, istražiti fotogram - postupak koji su u svom radu često koristili nadrealisti.

Kroz cijelo vrijeme trajanja artOmat-a, uz odličnu selekciju izlagača, posjetitelji će moći okusiti odlično Visibaba Pivo - domaće pivo iza kojeg stoji belgijski recept, a tu su i jednistvene domaće rakije, kuhano vino i C.R.T.A. mural, ali i super zdravi Juice&Juice smoothies te zdrave tople juhice.

>>Počinje peti ArtOmat, sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije