DRVENA UMJETNOST

Ormarić na dodir "eksplodira" i postane skulptura

ormarić
Foto: Promo fotografija
1/4
25.07.2014.
u 11:00

Zovu ga radoholičarem i katkada osebenjakom, ali Sebastian Errazuriz svojim radom uvijek iznenadi svoje poklonike

Sebastian Errázuriz, newyorški umjetnik i dizajner, predstavio je kiparski drveni ormarić Maplewood koji klizi i doima se kao da je eksplodirao. Sustav kliznih užljebljenih spojeva omogućuje letvicama da se povuku ili guraju prema van.

Foto: Promo fotografija

– S blagim pritiskom, letvice se provlače pa klasični ormarić postaje zanimljiva skulptura – pojasnio je Sebastian Errázuriz dodajući kako mu je trebalo neko vrijeme da cijeli sustav usavrši.

Završen je prošle godine, a ormarić je preuzeo Carnegie Museum of Art u Pittsburghu. Sve je to najava umjetnikove samostalne izložbe koju otvara u rujnu.

Kustosica Rachel Delphia opisala je Sebastianov ormarić kao "prekrasni, iznenađujući i zbunjujući rad koji predstavlja razigrani komad nad komadima".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije