POSEBNA AKCIJA

Novo lice vaše kupaonice uz savjete i popuste koje donosi Dom&vrt

kupaonica
Foto: Thinkstock
1/4
26.07.2014.
u 09:30

Uređenje kupanice dugoročna je investicija, stoga ne škrtarite, osobito ne na sanitarijama.

Donedavno se uređenju kupaonice nije posvećivalo mnogo pozornosti, no posljednjih godina upravo su kupaonice postale prostorije o kojima se ozbiljno promišlja. Naglasak se pomaknuo s čiste održivosti i funkcionalnosti na personalizaciju i ugodnu atmosferu prostora. To i ne čudi s obzirom na to da je uređenje kupaonice u pravilu dugoročno ulaganje.

Tajna dobro uređene kupaonice nalazi se u malim luksuznim detaljima, bilo da se radi o poboljšanoj funkcionalnosti kroz ugrađenu visoku tehnologiju ili o čistoj estetici kroz pažljivo odabrane ukrasne komade.

Trendovi u uređenju

Kako je cilj današnjeg društva povećati ekološku svijest, tako su sve popularnija i pametna rješenja u uređenju kupaonice. Sanitarna oprema dobila je nove, ponekad zapanjujuće oblike. Klasične umivaonike zamijenio je neobičan dizajn – uz već popularne ravne, jednostavne linije kvadratnih umivaonika, dolaze nam i asimetrični, zakrivljeni, valoviti ili umivaonici u boji. U uređenju kupaonica posljednjih godina istaknulo se nekoliko trendova. Najpopularniji je dizajn inspiriran spa-centrima koji odiše luksuzom, urednošću, vrhunskom funkcionalnošću...

Foto: pixabay

Glavni je cilj takvog dizajna okružiti se prirodom, u čemu će vam pomoći odabir pločica u teksturama prirodnih materijala i umirujućih, zemljanih boja. Kamen i drvo tako čine najpopularnije materijale. Najbolje je uložiti u dobru kadu ili tuš, glavne dijelove kupaonice zaslužne za vašu relaksaciju. Tako su danas vrlo traženi veliki, walk-in tuševi s ugrađenim masažerima, parom, kontrolom temperature i audiosistemom. Klasične masažne kade i dalje ne gube na popularnosti.

Boje daju toplinu

Drugi je trend u uređenju kupaonica industrijski stil kojim dominiraju uzorci betona, metala i kamena. Kod ovog minimalističkog dizajna najbitniji su detalji poput drški za ormare ili okvira za ogledalo u toploj brončanoj boji koja će unijeti dašak topline. Godinama je popularan i vintage stil u kupaonicama. Odlučite li se na takav tip uređenja, izbjegavajte umjetne materijale poput plastike...

U nastavku pročitajte ključne savjete pri uređenju kupaonice i pogledajte koje artikle s popustom vam nudimo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije