IZLOŽBA U LONDONU

Konkurencija za Dizajn godine nikad jača: prijavilo se 76 dizajnera

stolci
Foto: Hilla Shamia
10.03.2015.
u 16:05

Nominirani su razvrstani u šest kategorija: arhitektura, digitalna tehnologija, moda, produkt dizajn, grafički i automobilski dizajn

Ove godine londonski Muzej dizajna bit će domaćin izložbe nominiranih radova za nagradu Dizajn godine 2015., a na istome će se mjestu održati i proglašenje pobjednika. Ovogodišnja nagrada posvećena je dizajnu čija je uloga “promovirati ili pružiti priliku te omogućiti pristup novim nadama, proširiti dizajnersku djelatnost i prenijeti dizajnerski duh”.

Nominirani su razvrstani u šest kategorija: arhitektura, digitalna tehnologija, moda, produkt dizajn, grafički i automobilski dizajn, a žiri, u kojem se među ostalima nalaze Nicole Fahri i arhitekt Farshid Moussavi, početkom svibnja odabrat će pobjednika iz svake kategorije. Ukupno je svoje radove prijavilo 76 dizajnera, a ukupni pobjednik 2015. bit će proglašen u lipnju.

Ove godine nominirani radovi pristigli su iz 30 zemalja, a među njima se nalaze i arhitektonsko remek-djelo Franka Gehryja, odnosno zgrada centra suvremene umjetnosti Louis Vuitton Foundation, BMW-ov model sportskog automobila i8 te prekrasna minimalistička staklena kolekcija namještaja “Man Machine” Konstantina Grcica.      

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije