MILANSKI TJEDAN DIZAJNA

Protiv stilske monotonije: razigrane komode s efektom akvarija

ormarići akvarij
Foto: Promo fotografija
1/6
14.04.2016.
u 12:03

Braća Campana, poznati brazilski dizajneri, predstavljaju na aktualnom i prestižnom sajmu u Italiji svoj najnoviji rad, ormariće Aquario

Brazilski dizajnerski duo koji čine braća Humberto i Fernando Campana predstavili su svoju novu kreaciju na sajmu dizajna u Milanu. Riječ je ormarićima Aquario koje je od njih naručio poznati španjolski brand Barcelona Design.

Posebnost komoda, koje dolaze u dvije varijante (s ozbirom na boju stakla) jest u činjenici da je osim drveta u njegovom oblikovanju korišteno staklo u plavoj i zelenoj boji koje asociraju na akvarij odnosno vodu (more, rijeku...) i zelenilo koje raste u njoj. I sami dizajneri priznaju da im je akvarij bio polazna inspiracija.

Foto: Promo fotografija

Namještaj, čija je osnovna konstrukcija rađena od kvalitetne i čvrste borovine je tim zanimljiviji što su stakleni prozirni oblici na frontama oblikovani u neravnim i zaobljenim oblicima što stvara dodatnu dinamiku i efekt atraktivnosti.

- Volimo stvarati 'hibride' u dizajnu, u ovom slučaju pomoću dva različita materijala – jednog toplog a drugog hladnog. Upravo to su drvo bora i staklo u boji koji kriju i jedan drugi kontrast a to je lakoća stakla i masivnost drveta – opisuju svoj rad dizajneri.

Foto: Promo fotografija

Kako je staklo propusno u njemu se, umjesto ribica kao što je to slučaj s akvarijem, mogu vidjeti predmeti i pokućstvo koje će korisnici pohraniti u njega, što stvara zanimljivu igru svjetla i objekata koji se naziru.

>>Dizajn u kojem je od proizvoda važniji proces nastajanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije