18.10.2014. u 09:00

Danas su sustavi grijanja, odnosno njihovi uređaji, prava mala estetska remek djela

Iako su hladniji dani pred nama, mnogi još nisu riješili način grijanja. Ne samo zato što još nisu servisirali postojeće uređaje već i zato što se mnogi ne mogu odlučiti koju vrstu grijanja i koja grijaća tijela odabrati, s obzirom na stil uređenja interijera i na funkciju koju bi trebalo zadovoljiti.

Ne skrivajte ih

Moderni, minimalistički stanovi zahtijevaju moderno dizajnirana grijaća tijela kao što su radijatori, grijaće ploče i infracrvene grijalice. Dizajneri grijaćih tijela osmislili su moderna grijaća tijela koja se mogu neprimjetno uklopiti u sve prostore a mogu služiti čak i kao ukras u interijeru. Zauzimaju sve manje mjesta i odlično zadovoljavaju ekološke i ekonomske zahtjeve. Grijaće ploče izrađene su od kamena, ne isušuju zrak i ujednačeno raspoređuju grijanje u prostoru. Postavljaju se vješanjem na zid i djeluju moderno i efektno.

Foto: eldabutiken

Radijatori su nekad izgledali nezgrapno i bili su samo sporedna stvar u domu. Skrivali smo ih iza zavjesa i u kutovima sobe. Danas se radijatori, zahvaljujući novom, modernom dizajnu, savršeno uklapaju u moderno uređeni interijer kao i svi drugi elementi pokućstva. Osim toga, novi radijatori imaju odlične tehničke karakteristike, lako se održavaju i ispunjavaju visoke kriterije po pitanju zagrijavanja prostora. Osim u moderne interijere, radijatori različitih boja i dizajna izvrsno se mogu uklopiti u bilo koji stil uređenja.

Kad zamišljamo svoj dom iz snova, većina od nas ima sliku kamina u dnevnom boravku i vatricu kako pucketa u njemu. Kamini su oduvijek bili omiljeni a i danas ih se može vidjeti izvrsno uklopljene u različito uređene interijere, kako moderne tako i rustikalne, klasične i druge.

Foto: eldabutiken

Kamin na daljinski

Osim njihove primarne funkcije grijanja prostora u hladnijim danima, kamini ostavljaju izuzetno učinkovit estetski dojam u prostoru. Hoćete li birati kamin na drva, struju, bioetanol ili plin ovisit o vašem stilu i načinu života. Vatra u kaminu od prirodnog drva pucketa i miriši te stvara poseban osjećaj topline i ugode koju ništa ne može potpuno zamijeniti. Prednost plina, struje i bioetanola kao goriva u kaminu je to što se vatra lako upali daljinskim upravljačem iz fotelje i kamin se lako održava. Valja spomenuti još i kaminsku peć kao grijaće tijelo koje će poslužiti za prijelazna razdoblja, kada zamjenjuje osnovno grijanje ili služi kao podrška grijanju kad je jako hladno. Djeluje efektno i zauzima manje mjesta od kamina i kaljeve peći. Kaljeva peć je nekad bila simbol prestiža i ukras u domu a služila je, kao i danas, kao izvrstan izvor topline.

>>Komode: bitni komadi namještaja koji određuju karakter prostora

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije