U ŠPANJOLSKOJ

Impresivan obiteljski dom od vapnenca za mladu obitelj

kuća španjolska
Foto: forasterarquitectos.com
1/11
14.12.2015.
u 08:30

U blizini Bilbaoa niknula je moderna ljepotica u kojoj je glavni materijal vapnenac - osim fasade, njime su obloženi unutarnji zidovi te podovi

Casa en la Bilbania impresivan je moderni stambeni projekt u blizini grada Bilbaoa u Španjolskoj koji se prostire na čak 600 četvornih metara.

Riječ je o obiteljskoj kući za četveročlanu obitelj koju je projektirao studio Foraster Architects. Vlasnici su željeli kuću koja će biti prostrana, suvremena i posebna, a istovremeno jednostavna i s vrlo malo detalja, kako bi do izražaja došli odabrani komadi namještaja i nemala kvadratura te vapnenac, kamen od kojeg je izrađena fasada i unutrašnji zidovi.

Foto: forasterarquitectos.com

Arhitekti su se odlučili vapnenac koristiti i za podne obloge jer mekana tekstura prirodnog kamena svijetle boje daje kući poseban volumen te uglađen izgled.

Jedinstveni okvir ove kuće sastoji se od dvije cjeline: dnevne zone u prizemlju i spavaće na katu, koja još usto ima i gostinjski apartman. Na glavnom katu, tj. prizemlju nalazi se otvoreni koncept koji se sastoji od socijalne zone – kuhinje, blagovanja, dnevne sobe i igraonice za djecu, a na gornjem katu roditeljska spavaonica i dvije dječje sobe, knjižnica odnosno radna soba i dio za goste

Foto: forasterarquitectos.com

Dnevni boravak je specifičan zbog dvostruke visine stropa, što ovom središnjem mjestu u kući omogućuje obilje prirodnog svjetla. Visoki stropovi omogućili su otvorenu koncepciju prekrasnog spiralnog stubišta koje vodi na prvi kat.

Foto: forasterarquitectos.com

Vanjski prostor također je pomno osmišljen kao svojevrsni prošireni dnevni boravak i kuhinja – osim terase, postoji igralište za djecu te nekoliko obrađenih površina na kojima je zasađeno cvijeće, bilje i povrće. U suterenu kuće nalaze se mini teretana, ostava i vešeraj.

Foto: forasterarquitectos.com

>>Moderna brvnara sa zelenim krovom po kojem se može hodati

Komentara 2

SG
slaven.gulin
13:57 15.12.2015.

Ma baš "za mladu obitelj" po HR mogućnostima i životnom standardu, vrlo prihvatljivo. Nego molim vas recite mi koja si to "mlada obitelj" u HR može priuštiti osim Todoriceve, Rajiceve i Mamiceve?

TM
tony_montana
22:53 15.12.2015.

koja debilana, impresivna štoviše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije