Zelena oaza s potpisom Mirjane Mikulec

Darko Mihalić
01.06.2017.
u 11:43

Za lijepog vremena, mnogi odluče zasukati rukave i primiti se posla kako bi ljetne zrake sunca dočekali u ugodnom i lijepom dvorištu. Ako vam nedostaje ideja ili inspiracije – donosimo i jedno i drugo na primjeru uređenja dvorišta s potpisom dizajnerice Mirjane Mikulec.

Foto: Darko Mihalić

Ugledna dizajnerica interijera objasnila je:

Prije no što krenete, imajte na umu da je opremanje terase katkad zahtjevnije no što se na prvu čini. Potrebno je paziti na materijale i njihovu otpornost na sve vremenske utjecaje, stopiti je vizualno s prirodom, odnosno okruženjem u kojem se nalazi, ali i vanjskim izgledom fasade ili drugih arhitektonskih elemenata te je učiniti vanjskim produžetkom dnevnog boravka

Foto: Darko Mihalić

Vrt koji je tim Mirjane Mikulec ovoga puta uredio veličine je 85 metara kvadratnih, a od zapuštene i pomalo neugledne zelene površine, uspjeli su stvoriti savršenu mirnu oazu na otvorenom.

Prostor je dovoljno velik, pa smo uspjeli napraviti nekoliko različitih zona s pratećim funkcijama. Prostor na otvorenom sada je podjednako prikladan za ispijanje prve jutarnje kave, igru mališana, roštiljanje, ručak na otvorenom ili pak večernja druženja u krugu prijatelja i obitelji, pa čak i ljetne partyje

zaključuje voditeljica emisije o dizajnu interijera te dodaje kako su mnogi elementi ovog prostora zato rađeni po mjeri. Materijali koji su najčešće korišteni su metal i drvo. Jedina iznimka su stolice koje bojom odgovaraju stolu.

Foto: Darko Mihalić

Velik roštilj izrađen je prema nacrtima Mirjaninog arhitektonskog tima, a idealan je za ljetne vikende i proslave. A dok se stariji zabavljaju time, mališani mogu uživati u igri. Za to će poslužiti mnogobrojne šarene tegle s cvijećem, ali i drveni šator.

Foto: Darko Mihalić

Kutna garnitura koja svojim izgledom podsjeća na one koje viđamo u dnevnim boravcima svojim je izgledom donijela atmosferu upravo te prostorije. Rađena po mjeri, garnitura sadrži spremišni prostor u koji se, za vrijeme kišnih dana, jednostavno spreme jastuci kako se ne bi smočili.

Foto: Darko Mihalić

Prednju stranu dvorišta pak krasi keramičkim pločicama obložena “garnitura” – izrađena od betona i ukrašenja keramikom, idealna je za održavanje, a pogotovo za uživanje u prvoj jutarnjoj kavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije