NOVOSTI

Zabini zeleni stambeni krediti od sada i u kunama

energetska učinkovitost
Thinkstock
01.07.2015.
u 13:56

Osim poboljšanja energetske učinkovitosti nekretnine stambeni krediti u kunama u sva tri modela pogodni su za mlade obitelji koje u prvim godinama otplate kredita traže sigurnost u otplati

Zagrebačka banka u ponudu uvodi stambene kredite u kunama u tri različita modela pri čemu klijent sam odabire model prema vlastitim preferencijama i potrebama.  Maksimalan iznos kredita je do 2 milijuna kuna, maksimalan rok otplate je do 30 godina s time da klijent može birati između tri vrste kamatnih stopa (fiksna, promjenjiva ili kombinacija) što utječe i na konačan rok otplate.

I zelene stambene kredite također je moguće ugovoriti u kunama uz ostvarenje niže kamatne stope za 0,10% čime promjenjiva kamatna stopa za klijente iznosi  5%.

Osim poboljšanja energetske učinkovitosti nekretnine stambeni krediti u kunama u sva tri modela pogodni su za mlade obitelji koje u prvim godinama otplate kredita traže sigurnost u otplati. Kao poseban poticaj mladim obiteljima u rješavanju stambenih pitanja, Zagrebačka banka u ponudu uključuje i mogućnost ugovaranja odgode otplate (moratorija) za rođenje djeteta maksimalno do 18 mjeseci bez plaćanja kamate, jednom tijekom otplate kredita.

Još jedna vrsta zaštite koju je moguće ugovoriti uz ove kredite je i Credit protect osiguranje mogućnosti povrata kredita u slučaju neželjenih i nepredvidivih životnih situacija (dugotrajno bolovanje, otkaz, smrt uslijed bolesti ili nesretnog slučaja). Svi koji se odluče na ugovaranje ove mogućnosti ostvaruju i dodatnu pogodnost odobravanja stambenog kredita bez naknade za obradu kreditnog zahtjeva.

Tri modela stambenih kredita u kunama

- Model A je kredit s fiksnom kamatnom stopom te s rokom otplate 5, 7 i 10 godina. Kamatna stopa ovisi o roku otplate; za kredite s otplatom na 5 godina iznosi 5,15% fiksno godišnje; s  otplatom na 7 godina iznosi 5,25% fiksno godišnje, a s  otplatom na  10 godina iznosi 5,35% fiksno godišnje.

- Model B uključuje promjenjivu kamatnu stopu s rokom otplate do 30 godina. Kamatna stopa veže se u parametar Nacionalne referentne stope (NRS1) te iznosi 5,10% za klijente, odnosno 5,35% za neklijente Banke (6-mjesečni NRS1 za HRK + 3,68 p.p.).

- Model C nudi kombinaciju fiksne i promjenjive kamatne stope. Rok otplate je do 30 godina te su moguće tri kombinacije kamatnih stopa (5 godina fiksna kamatna stopa + 25 godina promjenjiva; 7 godina fiksna kamatna stopa + 23 godine promjenjiva;  10 godina fiksna kamatna stopa + 20 godina promjenjiva). Ovisno o odabranoj 
kombinaciji primjenjuje se i kamatna stopa za fiksni dio iz modela A, dok se u razdoblju otplate s promjenjivom kamatnom stopom primjenjuje kamatna stopa iz modela B.

Ovdje potražite dodatne informacije o stambenim kreditima u kunama i o zelenim stambenim kreditima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije