VRT U OŽUJKU

Vrijeme za popravke, obrezivanje, čišćenje, grabljanje i prvu sadnju

radovi u vrtu
Foto: Thinkstock
1/3
21.02.2015.
u 15:00

Ulazeći u prvi proljetni mjesec, počinju i konkretniji poslovi u vrtu i dvorištu, a to znači da će se zelena oaza oko doma, na balkonu ili terasi svaki dan izgledati sve ljepše i bogatije i postati pravi raj

Svakim danom sve je više posla u vrtu ili okućnici. Sad je pravo vrijeme za popravak vrtnih staza ili ograda, pregled posuđa za "hvatanje" kišnice, čišćenje i uređenje vrtnih bazena, fontana ili jezerca. Travnjak je dobro pograbljati. Tijekom ožujka, vrijeme je sadnje ukrasnog drveća i grmlja.

Prije cvatnje i listanja treba obrazeti ukrasno grmlje. Vrijeme je i za pregled kamenjara - za njegov popravak i dopunu. Ruže, u drugoj polovici mjeseca, treba otkopati ili odmotati i propisno obrazati, a velike trajnice razmnožiti.

Foto: pixabay

No, istodobno, pažnju traži i sobno bilje. Velike biljke, poput agava ili oleandera, koji su prezimili u svijetlu podrumu ili na stubištu treba početi redovito zalijevati. Počinje li zalijevanje kaktusa. Sobne biljke jednom na tjedan može se početi dohranjivati. Prije dohranjivanja, biljke treba zaliti odstajalom vodom.

Potkraj mjeseca u lončanice se mogu zasaditi maćuhice, tratinčice i ostalo proljetno cvijeće.

>>Koje su razlike:Organsko vs konvencijalno sjeme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije