PROMO

Vi ste specijalisti za svoja polja. Mi smo Vaš specijalist za sjeme!

KWS
Foto: PR FOTO
1/7
PR
Autor
PR članak
20.08.2015.
u 13:22

Već je dobro poznato da je tvrtka KWS jedan od svjetskih lidera u području sjemenarstva. Zahvaljujući kvaliteti svojih proizvoda stekli su odanost i povjerenje velikog broja poljoprivrednih proizvođača u Europi i svijetu te na temelju toga više od 150 godina izvrsnog partnerstva, suradnje i uspjeha. Izuzetno su ponosni što i ove godine mogu predstaviti nove KWS sorte i hibride namijenjene proizvodnji u Republici Hrvatskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kao jedan od vodećih globalnih selekcionera biljnih vrsta namijenjenih ratarskoj proizvodnji oplemenjivanjem neprekidno stvaraju nove sorte i hibride na najvišoj razini kvalitete te vrhunskom nivou adaptabilnosti svim klimatskim zonama te u regiji jugoistočne EUROPE. U RH koriste također sva najnovija znanstvena otkrića u sektoru sjemenarstva, a sve to s ciljem kontinuiranog napretka poljoprivrednika te svoju inovativnu snagu na taj način stavljaju na raspolaganje u svim regijama Hrvatske a koje su uzgojno područje kukuruza, šećerne repe, uljane repice, suncokreta, sirka, pšenice, raži, ječma i bijele gorušice. Stoga se u proizvodnoj 2015/2016. godini nadaju nastavku plodne i dugoročne suradnje, bogate vrhunskim rezultatima.

KWS HIBRIDI ULJANE REPICE – Selekcija za pobjednike

Hibridi i sorte uljane repice njemačke KWS selekcije siju se u Republici Hrvatskoj više od 10 godina. Iskustva KWS tima stečena u proizvodnji kroz tako dug period kao i ostvareni izvrsni rezultati omogućuju im da budemo ponosni na svoj rad. S druge strane, povjerenje i naklonost koju su stekli obvezuju ih na odgovornost i još jaču orijentiranost potrebama u proizvodnji. Međusobni odnos s proizvođačem vide kao kreativno partnerstvo i zahvaljujući tome u 2016. godini u probnu proizvodnju uvode nove hibride GORDON KWS i FACTOR KWS za koje su sigurni da će donijeti dodatnu vrijednost svakom proizvođaču u smislu povećanja kvalitete i prinosa. Osim napretka u selekciji KWS hibrida i sorti uljane repice, za dolazeću sjetvu su pripremili sjeme izvrsne kvalitete pri čemu za svaki paket sjemena garantiraju 100%-tnu klijavost deklarirane količine sjemena. Neprestan razvoj novih hibrida pokazatelj je tehnološkog napretka tvrtke i stalnog ulaganja što nas u segmentu uljane repice sa poznatim hibridima Triangle, Turan, Traviatu, Hybrirock, Frodo KWS i Remy čini vodećom sjemenarskom kućom sa više od 60% tržišnog udjela.

KWS SORTIMENT ŽITARICA

KWS sortment žitarica čine 4 sorte ozime pšenice, 2 nove sorte ozimog ječma te hibrida raži od kojih posebno izdvajaju novitete u svom portfoliu.

U sortimentu pšenice osim sorti FARINELLI, SIRTAKI i CALISOL pojačanje je sorta pod nazivom BASMATI , radi se o srednje ranoj sorti tipa brkulje koja je visoko tolerantna na niske temperature zimi.

Osim noviteta u segmentu sorti pšenice, KWS ove godine uvodi i novu kulturu u svoju ponudu, naime radi se o ječmu koji se uglavnom koristi kao stočna hrana zbog visoke hranidbene vrijednosti dok se u industriji koristi za proizvodnju visoko kvalitetnog pivarskog slada. Novitet su čak dvije nove sorte: BASALT i CLARICA . Iako nije ovogodišnji novitet zbog svojih odlika svakako valja spomenuti i hibrid raži koji KWS ima u ponudi žitarica, riječ je, kako prenose iz KWS-a, o najtraženijem europskom hibridu raži PALAZZO visoke hranljive vrijednosti te pogodan za ishranu ljudi i hranidbu stoke.

Više informacija o KWS sortimentu, kao i savjete, aktualnosti te video prezentacije o sortama i hibridama potražite na njihovoj novoj web stranici www.kws.hr.

Foto: PR FOTO

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?