OPUŠTANJE

Uredite okućnicu stvorenu za uživanje u hladu

Shutterstock
25.07.2020.
u 07:00

Vrijeme je za roštiljanje i zabavu s najmilijima

S vrućim danima sigurno više vremena provodite u hladovini vrta, okruženi divnim biljkama koje vam zahvaljuju za sav trud koji ste uložili do sada. Ako niste do kraja uredili svoju okućnicu, još nije kasno. Donosimo nekoliko savjeta kako ju možete dovesti u tip-top stanje.

Viseće biljke - kraljice balkona i vrta

Umjesto klasičnog redanja teglica horizontalno, promijenite perspektivu i objesite ih za plafon, neka padaju. Viseće biljke će tako najviše doći do izražaja, a vi ćete moži uživati u njihovom cvatu sve do jeseni.

Foto: Zara Home

Izradite vrtnu klupu za organizaciju

Za rad u vrtu potreban je silan alat, mnoštvo teglica, mnogobrojne bočice prihrane i insekticida… Sve ih možete lijepo organizirati na drvenoj klupic. S malo vještine i alata, možete ju i sami izraditi. Ona će izgledati dekorativno, ali njena funkcionalnost će najviše doći do izražaja. Obojite ju u vruću boju sezone - tirkiznu ili pak ostavite u prirodnoj boji drva.

Foto: Fendi Casa

Limene kante kao tegle

Autorica bloga Little Farmstead Julie savjetuje prenamjenu starih limenih kanti u tegle za cvijeće. Srebrna se boja idealno slaže s lavandom! Obavezno probajte ovaj jeftin način podizanja izgleda okućnice!

Foto: Zara Home

Ljestve kao inspiracija

Mirisnu mediteransku kraljicu ljeta lavandu također možete kreativno izložiti na stare drvene ljestve. O njih objesite staklenke s lučicama i imat ćete sjajan rustikalni ukras.

Transformacija za tili čas

Dosadio vam je stari pleteni namještaj? Prebojite ga! Umjesto bojanja kisom, okušajte se bojanju sprejem, jer ćete tako dobiti jednoličan i ujednačen premaz, a stara boja neće viriti. Dodajte im nove jastuke za sjedenje i imat ćete potpuno nov vrtni namještaj.

Foto: Shutterstock

Nemojte zaboraviti na ugođaj

Jednom kada padne mrak, sanjivu i vedru atmosferu osiguravaju lampice i fenjeri. Divan su ukrasni element i po danu, stoga ih nemojte zaboraviti okačiti o nadstrešnicu, iznad stola ili na prozore.

Foto: IKEA

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije