JESENSKA LJEPOTICA

Uljepšajte svoj dom malo drugačijim keljom

ukrasni kelj
Foto: Thinkstock
1/7
11.11.2015.
u 15:00

Ukrasni kelj osim u vrtu ili cvjetnjaku može naći svoje mjesto u kuhinji, ali samo kao dekoracija - u tegli, vazi ili jesenskom aranžmanu.

Malo je zelenog povrća koje uspije preživjeti zimu u povrtnjaku – osim kupusa, poriluka i raštike, tu je i kelj. I to ne samo onaj jestivi, nego i ukrasni koji će svojim bojama i naboranim, čipkastim listovima učiniti da vaš vrt izgleda lijepo, šareno i poletno i tijekom zimskih mjeseci. Naročito je efektan uz rub gredice.

Osim što ukrasni kupus možete zadržati na gredici da vam uljepšava vrt svojim žutim, ružičastim i ljubičastim nijansama, možete ga isto tako zasaditi na travnjak ispred kuće ili u tegli u svome domu ili pak izvaditi iz zemlje i staviti u vazu ili dekorirati s drugim plodovima. U tom slučaju, mijenjajte vodu barem jednom dnevno kako se ne bi širio neugodan miris.

Foto: pixabay

Nekoliko listova ukrasit će vaš jesenski buket na komodi ili stolu za blagovanje, stoga nije ni čudno da ga cvjećari počinju upotrebljavati u svojim dekoracijama. Ako želite da njegove boje budu što intenzivnije, nemojte ga brati ili pak kupovati prije nego što bude jako hladno – naime, boje su mu jače kada temperatura bude ispod minus 10 stupnjeva.

Foto: pixabay

A ako želite u svom vrtu ili tegli imati uzgojen ukrasni kelj, morat ćete ipak pričekati iduću jesen, a prije toga posijati krajem srpnja ili početkom kolovoza. Do tada, nabavite svoj zeleni ukrasni grmić u trgovini. Stručnjaci savjetuju da prilikom sadnje idućeg ljeta ne pretjerujete s prihranom jer listovi neće biti dovoljno šareni.

Foto: pixabay

>>Dašak svježine prirode u domu: ukrasite dom bundevama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije