PROMO

Tetra Top® s odvojivim poklopcem omogućava odvojeno recikliranje

tetrapak
Foto: Promo fotografija
1/2
PR
Autor
PR članak
27.08.2014.
u 10:00

Tetra Top je ambalaža koja kombinira praktičnost boce s modernim izgledom i osjećajem koji pruža kartonsko pakiranje.

LAUSANNE, Švicarska (18.8.2014.) – Tetra Pak®, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, najavljuje uvođenje nove ambalaže Tetra Top® s odvojivim poklopcem koja potrošačima omogućava da skinu plastični poklopac s kartonskog omota te ih recikliraju odvojeno.

Plastični poklopac potrošači mogu odvojiti od kartonskog omota jednostavnim pritiskom palcem, zahvaljujući urezanoj perforaciji na vanjskom sloju kartona. Ovo je postignuto bez utjecanja na funkcionalnost ambalaže Tetra Top®.

"Inovativna ambalaža Tetra Top s odvojivim poklopcem odgovor je na sve češće zahtjeve potrošača za boljim rješenjima koja će olakšati recikliranje, pogotovo u situacijama u kojima infrastruktura za gospodarenje otpadom to zahtjeva," kaže Charles Brand, Potpredsjednik Tetra Pak-a za marketing i upravljanje proizvodima.

Foto: Promo fotografija

Tetra Top je ambalaža koja kombinira praktičnost boce s modernim izgledom i osjećajem koji pruža kartonsko pakiranje. Prikladna je za hlađene proizvode kao i za bezalkoholna pića koja se čuvaju na sobnoj temperaturi – kod kuće i u pokretu. Ambalaža s odvojivim poklopcem potrošačima je dostupna bez ikakvog dodatnog troška. Tvrtka Arla Foods u Danskoj i Švedskoj već je uvela Tetra Top s odvojivim poklopcem u svoju liniju proizvoda.

"Vrlo je dobro primljena od strane svih naših ključnih dionika," kaže Ann Bergman, viša rukovoditeljica za marketing i brendiranje u odjelu jogurta i fermentiranih proizvoda u Arla Foods Švedska.

"Više od 80% potrošača cijeni mogućnost odvajanja poklopca, a 77% ih je reklo da će više reciklirati.* Na švedskom tržištu postoji preko 35 proizvoda koji se proizvode pod brendovima Yoggi i Arla, a koji se pakiraju u ambalažu Tetra Top s odvojivim poklopcem. Velika nam je prednost bila što smo imali mogućnost uvesti tu ambalažu bez dodatnog troška."

Video o ambalaži Tetra Top s odvojivim poklopcem pogledajte OVDJE.

*Istraživanje po kućanstvima provela agencija Norm Research & Consulting u 2012.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?