Priprema

Spremite vrtni namještaj i produljite mu vijek trajanja

Spremite vrtni namještaj i produljite mu vijek trajanja
Dom i vrt
31.08.2018.
u 08:30

Ako nemate dovoljno mjesta, namještaj prekrijte ceradom

Pospremanje vrtnog namještaja posao je koji čeka sve prije velikih hladnoća i kiša, a ako želite svom vrtnom namještaju osigurati dugovječnost, tada je i bolje da taj posao ne odgađate još dugo.

Pleteno za zimski vrt
Bez obzira na to za kakav se materijal odlučili, vrtni namještaj valja spremiti. Bilo da se radi o drvenom, pletenom ili željeznom, s godinama će propadati, blijediti ili pucati (primjerice plastika). Pleteni namještaj vrlo je popularan među vlasnicima terasa, ali zahtijeva određenu brigu jer mu smeta dugotrajna kiša, kao i sunce. Zato je prikladniji za zimski vrt ili natkrivenu terasu.Najpraktičniji je aluminijski namještaj koji je otporan na sve vremenske uvjete i ne hrđa.
Vrlo je lagan pa se može i jednostavno prenositi kao i plastični namještaj. Iako ni aluminijski ni plastični namještaj ne zahtijeva posebnu brigu, bilo bi dobro da ga pospremite kako bi trajao što dulje.

Foto: screenshot/facebook


Tikovinu premazujte
Željezni namještaj s vremenom će početi hrđati, a zahrđale dijelove obavezno izbrusite finim brusnim papirom i popravite lakom.

Foto: screenshot/facebook

Iako će kvalitetan namještaj od tvrdog drveta biti vrlo zahvalan, pogotovo od tikovine, svejedno će, kao i namještaj od ratana, s vremenom blijediti pa ga je potrebno redovito premazivati posebnim uljima. Najjeftinija varijanta čuvanja vrtnog namještaja njegovo je redovito spremanje preko zime ili prekrivanje ceradom. Nemojte zaboraviti ni na vrtne jastuke za koje možete kupiti kutije u koje ih spremate preko zime ili jednostavnije – u vakuum-vreće.

NE PROPUSTITE: Ukradi ideju! Stol, stolice i garnitura za sjedenje izrađeni od otpada

Komentara 1

MA
Matrix5
21:54 18.11.2018.

spremiti,ustediti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije