Ključna je priprema

Slijedite ove korake i jagode će vam biti sočne do jeseni

jagode
28.05.2018.
u 12:56

U toplim proljetnim danima zasladimo se sočnim jagodama, koje obiluju kalijem, kalcijem, željezom i vitaminima. Uz pripremu, prihranu i zaštitom Plantella organskim i ekološkim proizvodima, njihovi plodovi ostaju sočni i slatki sve do jeseni. 

Jagode traže mnogo hranjiva
Crveni plodovi jagoda imaju dobar, bogat i pun, okus, kada ih tijekom razvoja organski prihranjujemo. Tlo  se prije sadnje pognoji visokokvalitetnim 100% organskim gnojivom Biogrena. Kad iskopamo rupe za sadnice, u njih stavimo dugodjelujuće organsko gnojivo. Ako jagode sadimo u manje vrtne gredice, visoke grede ili posude, možemo upotrijebiti visokovrijedno 100% prirodno organsko gnojivo Bio Plantella Nutrivit za jagode i bobičasto voće, obogaćeno fulvinskim i huminskim kiselinama i dodanim fosforom za ukusnije voće. To omogućava, da su hranjiva mladim jagodama brzo dostupna, zato ih možemo njime i redovito dognojavati cijelu sezonu rasta. Prilikom presadnje možemo zemlju u vrtnoj gredici obogatiti i prorahliti kvalitetnim supstratom Plantella Ideal. To je univerzalna zemlja s kvalitetnim humusnim tresetom za prozračnu strukturu tla. 

Redovita prihrana obveznaKod presađivanja sadnice dožive stres, pa ih je dobro poprskati ili zaliti Bio Plantella Vitom, vitaminskim kompleksom koji biljke ekstremno brzo jača. Također i za pospješivanje rasta jačanje otpornosti najbolja je Bio Plantella Vita. Primjenom ovog tekućeg gnojiva s dušikom vaše jagode lakše podnesu stresne situacije. Jagode redovno prihranjujemo prirodnim tekućim organskim gnojivom na osnovi morskih algi  Bio Plantella Vrtom. 

Čuvajmo od plijesni i puževa

Jako važna je zaštita jagoda protiv plijesni. Sve oštećene biljke redovito uklanjamo, pregusto zasađene razrjeđujemo, a kod manje oštećenih se pobrinemo za »dezinfekciju« rana tako da ih poprskamo prirodnim pripravkom na osnovi poljske preslice Bio Plantella Natur-f-R. Prskamo poslije kiše svakih 7 dana. Oko gredice stavimo prirodno sredstvo Bio Pantella Gel protiv puževa. Važno je, da gel nanosite uvečer nakon toplog dana, kad se puževi uvuku u svoja skrovišta.

Plan sadnje na napravivrt.hr?

Kvalitetnim planom vrta određujemo ramak sadnje i broj biljaka na površini, a tako onda znamo broj potrebnih presadnica jagoda za naš vrt. Važno je poštovati plodored jer njime planiramo prostornu i vremensku izmjenu kultura na određenoj površini. Za planiranje i nacrt vrta i gredica najpametnije je kliknuti na web stranicu napravivrt.hr jer tamo je sve što trebate znati.

Savjetujte se s nama!!!!

092 194 1694 i 01 621 39 66

bacc. ing.agr. Milica Sekulić, 
savjetnik Unichem Agro     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije