Ekološki potez

San Francisco zabranio flaširanu vodu

san francisco
Foto: Thinkstock
04.05.2014.
u 00:00

U hvalevrijednom potezu kojim San Francisco želi učiniti što ekološkijim i “zelenijim”, gradsko vijeće ovog tjedna prihvatilo je odluku o zabrani prodaje flaširane vode na površinama koje su u vlasništvu grada.

Ova odluka uskoro će završiti na stolu gradonačelnika San Francisca, no ipak isključuje sportska događanja, a kamionima koji prodaju hranu i velikim humanitarnim organizacijama koje posluju na gradskim površinama dan je rok od četiri godine za prilagodbu.

– Svi znamo koliko je važno boriti se s klimatskim promjenama, a San Francisco želi svojim primjerom pokazati kako se boriti za okoliš – izjavio je David Chiu, član gradskog vijeća.

– Zato pozivam sve građane da smanje potrošnju plastičnih boca za vodu koje su namijenjene za samo jedno korištenje – dodao je.

Amerikanci godišnje bacaju čak 50 milijardi plastičnih bočica vode, a od tog vrtoglavog broja reciklira ih se samo 23 posto.

Ovo pravilo trebalo bi biti uvedeno krajem listopada 2014. godine.     

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar billybull
billybull
09:53 04.05.2014.

evo, onemoguceno mi je dati ocjenu jedan ovom clanku prepunom krivih informacija I lazi....

T1
t111
14:54 04.05.2014.

ubacite info da je zabranjena prodaja flasirane vode manje od 0,5 litara ili tak nes.

AM
alberta.mutti.5
12:45 04.05.2014.

Dobro je da ameri imaju jos uvijek pijace vode. Nova tehnologija "proizvodnje" nafte prijeti da unisti pijacu vodu u dosta kratkom vremenu za ogromne dijelove USA i Kanade. Nova "proizvodnja" je zabranjena za novinare i bilo kakavb temeljan ili slikovni publicering.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije