zelena zona

Sad zasadite ruže, obožavaju ovo vrijeme i uspjet će vam fantastično!

ruže
Shutterstock
15.10.2022.
u 07:00

Ako želite gredicu od ruža, zasadite u skupini tri do pet sadnica iste sorte, dok boje mogu biti različite. Ako želite da više dođu do izražaja, onda neka sve budu u istoj boji

Ako čekate da ljetne cvjetnice 'odrade' svoje, ruže možete zasaditi i krajem listopada ili u studenom, točnije sve dok se tlo ne počne smrzavati. Neki, u toplijim krajevima Hrvatske, mogu ruže saditi i u prosincu. Ako imate više prostora, isplanirajte gdje ćete ih smjestiti i koje vrste ćete kombinirati.

Foto: Robert Demo

Ako želite gredicu od ruža, zasadite u skupini tri do pet sadnica iste sorte, dok boje mogu biti različite.  Ako želite da više dođu do izražaja, onda neka sve budu u istoj boji.

Foto: screenshot/facebook

Vrlo efektno će izgledati ako ih kombinirate s drugim vrstama bilja, primjerice ukrasnim grmovima. I imajte u vidu da ruže brzo napreduju, te da se ovisno o vrsti, mogu jako proširiti ili otići u visinu. Zato im ostavite dovoljno mjesta da mogu nesmetano rasti - preporuča se oko 40 do 50 cm razmaka.

Foto: Robert Demo

Ruže najviše vole sunčane pozicije te propusno tlo bogato humusom. Prilikom sadnje pazite da cijeli korijen bude u rupi koju ste iskopali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije