NAPRAVITE SAMI

Rustikalne teglice za začinsko bilje daju poseban šarm vašem balkonu

The Beauty Dojo
20.06.2019.
u 07:00

Ovakve tegle idealan su poklon nekome tko voli začinko bilje ili cvijeće u teglici!

Koliko god teglica imamo u svom vrtu ili na balkonu, kreativnih ideja njihovog ukrašavanja nikad ne može biti previše! Danas vam predstavljamo jednostavni priručnik kako možete sami napraviti rustikalnu teglu za začinsko bilje s bloga The Beauty Dojo.

Potrebno:

  • teglica od terakote
  • bijela boja
  • uže
  • pištolj s vrućim ljepilom
  • pečati sa slovima
  • crna boja

Ovaj je mini-projekt izrađen korištenjem posebne boje koja daje starinski izgled predmetima, a nanosi se na sve vrste materijala bez ikakve pripreme. S obzirom da ostavlja dojam krede, tako je i nazivaju (engl. chalk paint).

1. Koristeći spužvu, nanesite sloj bijele boje na teglu od terakote. Pričekajte da se u potpunosti osuši prije nanošenja drugog sloja. Ako želite potpuno pokrivenost i kristalnu čistoću bijele boje, onda nanesite i treći sloj. Jednom kada se boja osuši, krenite na sljedeći korak.

Foto: The Beauty Dojo

2. Nanesite vruće ljepilo na gornji dio tegle, počevši s rubom i odmah zalijepite uže. Prekrijte cijeli gornji dio tegle, a obratite pozornost na to da se između dva reda užete ne nazire tegla.

Foto: The Beauty Dojo

3. Sada možete biti kreativni! Od pečata složite riječ koju želite otisnuti ili cijeli natpis. To može biti vrsta biljke koja je posađena u teglici, vaše ime ili prezime, mjesto koje želite posjetiti... Ovakve tegle idealan su poklon nekome tko voli začinko bilje ili cvijeće u teglici!

Foto: The Beauty Dojo

4. Za kraj zavežite mašnu od užeta malo svijetlije nijanse od onog kojim ste prekrili gornji dio tegle i posadite svoju biljku.

Foto: The Beauty Dojo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije