'Zlata vrijedan'

Poljoprivredni Oscar Mariju Severu iz Zagreba

Zlata vrijedan OPG nagrade
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/9
12.09.2014.
u 23:00

Poljoprivredni Oscari – nagrade za najbolja obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Hrvatskoj za 2014. godinu – dodijeljeni su večeras na završnoj svečanosti projekta “Zlata vrijedan”

Poljoprivredni Oscari – nagrade za najbolja obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Hrvatskoj za 2014. godinu – dodijeljeni su večeras na završnoj svečanosti projekta “Zlata vrijedan” koji su pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, s ciljem promoviranja agrara.  

Sedmeročlani žiri odlučio je da najbolji OPG ima Mario Sever iz Zagreba. On i supruga Ivka vlasnici su gospodarstva koje je prvo u Hrvatskoj upisano u Upisnik ekoloških proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Na imanju u Lepšiću nadomak Ivanić Grada, gdje uzgajaju ekološko povrće, Severovi imaju farmu na kojoj su koze, svinje, perad, krave, konji i košnice s pčelama. – Novac ću dati supruzi – kazao je Mario nakon što mu je na svečanosti u Gorici Lipničkoj, u općini Ribnik nedaleko od Karlovca, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina uručio ček na 30.000 kuna.

Druga obitelj Mužinić, treća Mirjana Biber

Nagradu za drugo mjesto – ček na 20.000 kuna – obitelji Mužinić koja u Križevčecu kod Svetog Ivana Zeline ima farmu muznih krava pa godišnje isporučuju oko 900.000 litara mlijeka, uručio je zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista i predsjednik žirija Stjepan Blažević.

Treće mjesto u konkurenciji od ukupno 21 obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva pripalo je OPG-u Mirjana Biber iz Podturna u Međimurskoj županiji. Njima je nagradu – 10.000 kuna – uručio Tomislav Tolušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija. Biberovi su proizvođači bučinog ulja.

Glavni urednik Večernjeg lista, Goran Ogurlić, uručio je nagradu OPG-u Dragutina Bešteka kojeg su najboljim proglasili čitatelji Večernjaka. Beštekovi u Kuštanima kod Svetog Ivana Žabno imaju farmu muznih krava. Oni su dobili godišnju pretplatu na Večernji list. U zabavnom dijelu programa nastupali su Miroslav Škoro i Tamburgeri, Gazde, Singrlice i klapa Kaše.

Komentara 10

IM
imihalj4
13:00 13.09.2014.

Srdačan pozdrav svima. Nisam siguran kome da uputim pitanje, pa ću ovako. Tko je zapravo zadužen za nominaciju nagrađenih, na koji način su nominirani i koji uvjeti su bili za nominaciju!? Zapravo, tko je u komisiji od stručnjaka ili onih koji poznaju poslovanje svih OPG-ova!?

Avatar franioprvi
franioprvi
23:55 13.09.2014.

Ministar polu-privrede

ST
StingerMissile
09:12 13.09.2014.

Može li netko od novinara ili iz vlade navesti koliko su nagrada podijelili sebi i managerima i u kojem iznosu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije