Darivanje

Poklone u zadnji tren pronađite u svom vrtu

shutterstock
19.12.2019.
u 07:00

Gin, vodka ili ocat nek se nađu u boci lijepog dizajna, a neka konačan detalj ovog personaliziranog poklona ipak bude omiljeni okus darivanoga

Personaliziran, a održiv božićni poklon možete pronaći u svom vrtu, navodi theguardian.com te savjetuje kako to postići. 

Naime, u lijepu bocu gina, vodke ili octa umetnite omiljeni okus iz svog vrta, savjetuju. Dobar odabir svakako su zeleni začini kakvi su ružmarin, timijan, lovor i kadulja, sve začini koje imate u vrtu, a koji su zeleni čak i zimi.

Prije umetanja začina u bocu, lagano ih nasjeckajte kako bi otpustili što više okusa i mirisa. 

Ukoliko darujete bocu u koju je umetnuto čvrsto bilje, ono može ostati u boci, no ukoliko ste sadržaj boce začinili bosiljkom ili nekim mekanim voćem, budućem vlasniku trebali bi istaknuti kako se začin nakon nekog vremena treba izvaditi jer će početi trunuti. 

No, i čvrsto bilje bogato okusom, kakvi su lovor i kadulja, ne bi se trebalo u boci držati više od dva do tri dana kako ne bi u potpunosti preuzelo okus.

Foto: shutterstock

Drugi začini koji mogu poslužiti svrsi ružmarin je, koji je odličan u kombinaciji s ginom, a uz njega tu su i korica limuna i narančeKoštice šipka i ružmarin poboljšat će okus gina, a neće vas iznevjeriti ni bobice smreke.

Naposljetku, smrznuto voće kakve su ribizli i maline multifunkcionalni su i mogu se smjestiti i u gin, vodku, ali i u ocat, a definitivnu inovativnost postić ćete ako u omiljeno piće dodate čili papričice, no pažljivo, one ne smiju u boci ostati duže od tri dana jer će u potpunosti preuzeti okus sadržaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije