sve je stalo

Pogledajte kako je balkončić u Opatiji postao začinski vrt i mjesto za roštiljanje, u samo 4 kvadrata

Foto: Mihaela Afrić
1/8
15.06.2020.
u 07:00

Balkon je dugo bio neiskorišten i služio je, kako gospođa Mihaela kaže, samo za sušenje rublja, a pogled iz kuhinje bio je - sumoran. Dok je tragala na našem portalu za inspiracijom i čitala članke o o bilju i začinima, sinula joj je ideja da svoj zanemareni balkončić pretvori u - začinski vrt!

Najdraže nam je kad se čitatelji sami jave s pričom o uređenju svog doma koju su voljni podijeliti s drugima u želji da će nekog nadahnuti za sličan potez. Ovo je upravo jedna takva priča, o balkonu koji je zahvaljujući vlasnici Mihaeli Afrić postao prava hedonistička oaza na otvorenom.

Foto: Mihaela Afrić

- Priča o mom balkonu rezerviranom za začine počinje u Opatiji u jednoj od starih vila, u stanu koji je specifičan zbog starogradnje, visokih stropova, debelih zidova i ornamenata s vanjske strane - objašnjava nam gospođa Mihaela te nastavlja:  - Jedan od dva balkončića je smješten na zapadnoj strani stana. Taj mini balkončić na kojeg gleda prozor kuhinje ima samo četiri kvadrata i dobro je zaklonjen jer se nalazi između zidova zgrade i pri tome je natkriven, a opet ima lijep pogled na Učku  i zapravo je super mjesto za svježe začine - ponosno ističe.

Foto: Mihaela Afrić

No, balkon je dugo bio neiskorišten i služio je, kako sama gospođa Mihaela kaže, samo za sušenje rublja, a pogled iz kuhinje bio je - sumoran. Dok je uređivala drugi balkon, onaj veći koji gleda na more, koji je pretvoren u lounge zonu, tragala je na našem portalu za inspiracijom i tada joj je, dok je, kaže, čitala članke o o bilju i začinima, sinula ideja da svoj zanemareni balkončić pretvori u  - začinski vrt!

Foto: Mihaela Afrić

- Htjela sam prije svega dobiti lijep pogled s prozora i zidić balkona pretvoriti u jedan pano sa posađenim začinima s pokojim detaljem. Kako bi prostor izgledao efektno posegnula sam za malo neobičnim rješenjem. Naime, na zid sam aplicirala tapetu uzorka kamene sive cigle,  s njom sam prikrila nedostatke i dobila zanimljivu podlogu - priča nam ponosno i dodaje: - U ukrasne teglice posadila sam kadulju, mentu, origano, majčinu dušicu, francuski peršin, ružmarin, bosiljak, vlasac, mažuran...

Foto: Mihaela Afrić

Neke od teglica svoje mjesto su našle na zidu, uz okvire sa slikama i zanimljivim porukama, a kako bi cijel apriča bila zaokružena i pomalo romantična gospođa Mihaela dodala je i zanimljive detalje poput  svijećnjaka i lampice u mint zelenoj boji koji su stvorili ugođaj. Još jedan malen ali efektan dodatak je čipkana zavjesa iz IKEA-e po kojoj padaju ukrasne bjiele lampice.. Time je stvoren intimni ugođaj. Dakako, na balkonu se našlo mjesta i za kutak za sjedenje - bijeli stolić od kovanog željeza i dvije pletene stolice točka su na "i" uređenja ovog preslatkog balkona.

Foto: Mihaela Afrić

No, gospođa Mihaela nije tu stala. Drugi kraj balkona odlučila je pretvoriti u prostor za roštiljanje.

- Suprug je od paleta napravio noseću policu, prefarbali smo je u mint zelenu, dodali par detalja i mjesto za roštilj je bilo spremno - ponosno ističe.

Foto: Mihaela Afrić

Na zidiću iznad roštilja našlo se mjesta za sve potrebnne rekvizite koji su potrebni za roštilj, ali da izgleda dekorativno i da se nadopunjuje s ranije stvorenim začinskim vrtom.

Kad se podvuče crta, možemo reći da je gospođa Mihaela, uz pomoć supruga, napravila odličan posao, maksimalno iskoristila prostor i dobila kuhinju na otvorenom u srcu vlastitog začinskog vrta!

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije