voli hlad

Po mnogima najljepša cvjetnica, fuksija, ne smije na ljetno sunce

fuksija
Flora magazin
29.06.2023.
u 07:36

Biljke u crvenoj, ružičastoj, bijeloj, ljubičastoj i ružičastoj boji omiljene su i kod leptira

Prohladna, sjenovita mjesta idealno su okruženje za sve članove obitelji, a takvu klimu voli i fuksija. Većina fuksija tvori male grmlje u blagoj klimi, ali neke se tretiraju kao jednogodišnje biljke. Biljke u crvenoj, ružičastoj, bijeloj, ljubičastoj i ružičastoj boji omiljene su i kod leptira.

Foto: Flora magazin

Objesite fuksiju na niske grane drveća ili je posadite tako da se najbolje možete diviti boji i ljepoti biljke. Nijedan vrt u hladu nije cjelovit bez ove mirisne ljepotice koja svojim cvjetima nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

fuksija
1/13

Razmnožava se pomoću sjemena, ali vrlo rijetko, dok se najlakše razmnožava ljeti pomoću reznica uzetih od bilo kojeg dijela izdanka. Viseće vrste fuksije najčešće se sade u viseće posude samostalno ili u kombinaciji s drugim jednogodišnjim cvatućim biljem (vodenike, plektrantus, centradenija, bidens, begonije).

Primjena: viseće vrste sade se u viseće posude, niske sorte za sandučiće i niske posude, u sandučićima u kombinaciji s drugim cvatućim, jednogodišnjim i dvogodišnjim biljem.

Napomena: fuksija prezimi pri temperaturi od 6 do 8 Celzijevih stupnjeva. U proljeće se jači izboji krate na dva do tri pupa.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije