Zelena ideja

Ovo je prvi hrvatski eko pčelinji med

lovro kulas
Foto: Pixsell
1/2
25.05.2014.
u 00:00

Ekološki med ne spada među najčešće proizvode hrvatskih OPG-ova, ali ta vrijedna i hranjiva masa s predznakom “eko” na našem je tržištu još od 2002. godine. Tada su se kao prvi ekološki proizvođači meda prijavili Lovro Krnić i njegova supruga Paulina, i to nakon što su više od 15 godina uzgajali svoj ekološki voćnjak i povrtnjak. Med tog OPG-a iz okolice Ozlja kvalitetom je među 16 pobjednika natječaja “Zelena ideja” te je svojim potencijalom zaslužio besplatne usluge vrhunskog marketinga i brendiranja.

Ismijavali su nas

– Za ekološko sam se pčelarstvo odlučio jer sam htio proizvoditi med koji u sebi nema kemijskog zagađenja. U početku su nas neznalice ismijavali, pa čak i kolege konvencionalni pčelari, ali sada su neki od njih shvatili prednosti ekološkog pčelarstva – objašnjava pčelar Krnić.

Kaže da i danas zna naići na podsmijeh, no na to odmahuje rukom.

– Naši ekoproizvodi bolji su i zdraviji za organizam, proizvele su ih naše vrijedne ekološke pčele, a moja obitelj i ja uložili smo puno ljubavi, truda, rada i znanja. Ne sadrže nikakve štetne kemijske primjese, što garantiramo i mi ali i naše nadzorno tijelo  “Prva ekološka stanica” te laboratorijske analize.

Proizvodi OPG-a Krnić mogu se naći u desetak trgovina zdravom hranom u Hrvatskoj, a surađuju i s Agronomskim fakultetom u Zagrebu. Osim eko meda od bagrema i kestena, eko peludi i propolisa, nude i neke pomalo neobične artikle poput meda sa sokom cikle.

Neobični proizvodi

– To su još i kremasti med u koji smo umiješali crni kim, gljivu shiitake (mirisna aniska, nap.), cimet, zelenu pšenicu, proizvodimo i matičnu mliječ u manjim količinama te poznate medene kolačiće koje s ljubavlju peče moja supruga – ističe Lovro koji rado prenosi znanje i iskustvo na mlade pa tako ima i edukativni ekološki pčelinjak s oglednim košnicama, kušaonicom mednih proizvoda, a dosad je obučio na desetke ekoloških pčelara pa i svoga sina. 
 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Neobavezno
Neobavezno
11:52 25.05.2014.

Ahahahahah......kakve bureke vi valjate ''Za ekološko sam se pčelarstvo odlučio jer sam htio proizvoditi med koji u sebi nema kemijskog zagađenja'' pa ja ti bas i nevjerujem i odkuda ti znas da ti pcele nisu use u kemijsko zagađenje mozdaa su ipak neke sletile u susjedovo dvoriste a on bas sprica vocke.................

OK
okvardz
12:16 25.05.2014.

Evo čovjek dobio besplatnu reklamu u Večernjem.Znamo da pčela ide na pašu i do 5 kilometara a znamo i da med kristalizira neki prije neki poslije ovisi od koje biljke je nastao pa prema tome novinari bi prvo trebali proučiti ono o čemu žele izvještavati.Proizvodi sa raznim dodacima sigurno su i skuplji a trebali bi biti jeftiniji jer u kili meda znaći nema više kila meda nego su tu voda i ostale primjese.I na kraju Ekološki Med se proizvodi i u selu Martincu u Moslavini samo što nemamo novinara koji bi ga reklamirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije