U vrtu

Organsko gnojivo i planiranje povrtnjaka ne smije izostati!

promo
Promo
19.02.2017.
u 08:15

Uz ovu 
aplikaciju 
vrtlarenje 
će vam 
biti puno 
jednostavnije, 
ali i eko-
nomičnije

Briga za dobro prihranjeno tlo organskim gnojivima svake nam se godine u povrtnjaku, pa tako i voćnjaku te vinogradu, svakako isplati. Ne smijemo zaboraviti da mnoge vrste povrća i voća za svoj razvoj i dobar urod trebaju puno hrane.

Vrtne grede prorahlimo i pognojimo odličnim 100% organskim gnojivom u obliku peleta PLANTELLA ORGANIK, koji ima cijeli niz dobrih osobina: popravlja vodozračni sistem, aktivira rad mikroorganizama za stvaranje humusa u tlu, takvo se tlo lakše obrađuje. U usporedbi sa stajskim gnojivom, radi termičke obrade, nema klice patogenih bolesti i korova. U usporedbi s prosječnim sastavom hranjiva u drugim organskim gnojivima, PlantellaOrganik dokazano je kvalitetno gnojivo izuzetno bogato suhom tvari i mikro i makroelementima. U pokusima koji su napravljeni na različitim povrtnim kulturama u svim je primjerima primjene gnojiva Organika dobiven povećan urod do 30%, a poboljšana je i kvaliteta nekih vrsta plodovitog povrća u obliku većeg udjela suhe tvari, više vitamina C i većeg udjela ukupnih šećera.

Za ekouzgoj povrća koristimo peletirano gnojivo BIOGRENA. Povećava postotak

mikroorganizama u tlu, hrani biljke sa svim potrebnim hranjivima, povećava postotak organske tvari, povećava prinos...

JEDNOSTAVNO KAO 1, 2, 3 – NAPRAVIVRT.HR

Planiranje povrtnjaka jedan je od najvećih izazova, ali… Je li zaista tako teško?

Popis onoga što volimo jesti kod kuće brzo se sastavi. A onda počinju sve teža i teža pitanja. Koliko biljaka trebamo? I koliko nam veličina našeg vrta uopće omogućuje? Kako biljke smjestiti da plodored bude ispravan? Koji su susjedi loši, a koji dobri? Kako sastaviti miješane usjeve? Koje će korisne biljke najbolje ispuniti prazni prostor između biljaka?

Zašto biste se mučili s odgovorima na njih kada svoje vrijeme možete usmjeriti na ono što stvarno volite. Nova aplikacija napravivrt.hr jednostavno će pripremiti nacrt za vaš vrt slijedeći pravila plodoreda, dobrih i loših susjeda, miješanih usjeva, sjetvenog kalendara...

Kako bi nacrt bio sastavljen, morate povjeriti aplikaciji napravivrt.hr:

1. koliko je velik vaš povrtnjak

2. broj osoba u domaćinstvu i

3. koje je povrće vaša omiljena hrana.

I aplikacija će vam nacrtati vrt, a moći ćete je nositi i pratiti vrt na svojem računalu, tabletu, telefonu, pa čak i na TV-u. Ali, naravno, nacrt možete i isprintati. Tako vaš digitalni pomoćnik neće zaboraviti napisati još i broj biljaka, udaljenost među biljkama pri sadnji, korisne biljke kojima možete zapuniti razmak u redu, podsjetnike za zadatke u vrtu, sjetveni kalendar… tako da će se sve odvijati brzo i glatko. U kalendar možemo svaki dan pohranjivati sve svoje bilješke i fotografije. Krajem godine takav će nam dnevnik i te kako poslužiti za još bolje i učinkovitije planiranje vrta.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije