penjačica

Ona jedna cvjetnica koja čini razliku - bakopa u punom sjaju

bakopa
Flora magazin
11.06.2021.
u 06:36

Iznimno je lijepa i u kombinaciji s drugim cvijećem kao što su verbena, surfinija, grmolika pelargonija, gomoljasta puzava begonija...

Ako želite balkon u raskošnom cvatu, jako je bitno znati kombinirati međusobno biljke. Za one koji nemaju puno vremena, sjajan izbor je bakopa. Bakopa je puzava tj. viseća ljetnica, koja se spušta niz balkonsku ogradu poput zeleno-bijelog slapa i izrazito se ističe tijekom ljeta na balkonima i u visećim posudama. Naraste dužine otprilike 50 – 90 cm i ima bezbroj malenih sitnih cvjetića koji nisu veći od centimetra.

Foto: Flora magazin

Listovi su istomaleni i sitni, okrugli s nazubljenim vrhovima. Bakopa cvjeta tijekom cijelog ljeta do kasne jeseni tj. dok ne dođe mraz i velike hladnoće, ona će skroz bez prestanka stvarati na tisuće malenih cvjetića. Treba je zalijevati redovito i tijekom ljeta treba pripaziti da se biljka ne zasuši jer će tada izostati cvjetovi na tjedan do dva dana. Ali ne smije biti potopljena u vodu jer će to dovesti do truljenja korijenja, i same biljke.

Foto: Promo fotografija

Dakle, zalijevajte je tek kada se sasuši gornji dio zemlje u kojoj se nalazi. Prihranjivanje tijekom cvjetajućeg razdoblja treba svakih 14 dana, najbolje tekućim gnojivom za cvjetnice. Iako biljka nije zahtjevna za održavanje i lako ju je uzgojiti u predivni vrtni cvijet, vrlo često ju znaju napasti bijele mušice. 

Primjena: Idealna balkonska biljka.

Napomena: Iznimno je lijepa i u kombinaciji s drugim cvijećem kao što su: verbena, surfinija, grmolika pelargonija, gomoljasta puzava begonija...

bakopa
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije